25 Νοε 2010

ολοι στη συγκέντρωση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ η ΠΑΣΕΒΕ και το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Νοέμβρης 2010

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΠΕΡΑΙΩΣΗ
Να αποσυρθεί τώρα το αίσχος της περαίωσης, που αφορά χιλιάδες εργαζόμενους που δουλεύουν με "μπλοκάκι" στους Δήμους, Δημοτικές Επιχειρήσεις, αυτοί οι εργαζόμενοι βρίσκονται ήδη σε πολύ δύσκολη κατάσταση από τις συνέπειες της κρίσης και τα βάρβαρα μέτρα σε βάρος τους, από την ανεργία και την υποαπασχόληση.
Η κυβέρνηση και η ΕΕ έχουν πέσει σαν τα κοράκια στην εργατική τάξη για να βρουν ζεστό χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο. .
Είναι άθλιοι. Δε φτάνει που τους κρατούσαν και τους κρατούν ομήρους κυβερνήσεις, Δήμαρχοι, Νομάρχες κλπ. Δε φτάνει που τους είχαν και έχουν να δουλεύουν με συμβάσεις με 600 και 700 ευρώ, τώρα τους ζητούν να πληρώσουν 1.000 εως 5.000 ευρώ και πάνω. «Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι».
Tο συνδικάτο απαιτεί:
Να αποσυρθεί τώρα η περαίωση για τους εργαζόμενους με μπλοκ παροχής υπηρεσιών. Ούτε ένα ευρώ δεν πρέπει να δώσουν οι εργαζόμενοι.
Να καταργηθεί το "μπλοκάκι" για τους εργαζόμενους, να προσληφθούν με μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Να φορολογήσει το μεγάλο κεφάλαιο με 45 % και να πιάσει τους μεγάλους φοροφυγάδες.
Το συνδικάτο μας συμμετέχει συγκέντρωση που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η ΠΑΣΕΒΕ τη Δευτέρα 29 του Νοέμβρη στις 6 το απόγευμα στην Ομόνοια και καλή όλους τους εργαζόμενους με "μπλοκάκι" που δουλεύουν στους ΟΤΑ να πάρουν μαζικά μέρος στην συγκέντρωση.
Δεν έχουμε άλλο δρόμο από το να επιμείνουμε και να δυναμώσουμε τη συμμαχία μας για τη συνολική ανατροπή αυτής της πολιτικής. Για να δείξουμε ότι η μόνη προοπτική μιας άλλης εξουσίας, της εργατικής και των συμμάχων της, μπορεί να οδηγήσει μια για πάντα στη λύση αυτών των προβλημάτων.

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου