25 Απρ 2024

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΤΟΥ ΜΑΗ!! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!! (ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 09:30 ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ).

                                                                                                                                             

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,

Σήμερα, 130 χρόνια από τον πρώτο μαζικό εορτασμό της Πρωτομαγιάς το 1894 στην Αθήνα βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τις οδηγίες της Ε.Ε. και την αντίστοιχη αντεργατική νομοθεσία όλων των κυβερνήσεων, για να καταργηθεί το 8ωρο, να καθιερωθεί η 6ήμερη ή και 7ήμερη εργασία, οι 13 ώρες εργασίας την ημέρα. Σήμερα που η τεχνολογία μπορεί να μπει στην υπηρεσία των εργαζόμενων και να μειώσει δραστικά τον κόπο και τον απαιτούμενο χρόνο για κάθε εργασία, γίνεται επίκαιρη όσο ποτέ η πάλη για μείωση του εργάσιμου χρόνου, για 7ώρο-5νθήμερο-35ώρο (λιγότερο στα βαρέα επαγγέλματα). Γίνεται ακόμα πιο φανερή η κλοπή του ελεύθερου χρόνου μας από τα κάθε λογής «αφεντικά», για να παραφουσκώνουν τις τσέπες τους από τον απλήρωτο κόπο μας.

Σήμερα 80 χρόνια μετά την εκτέλεση των 200 κομμουνιστών στην Καισαριανή την 1η Μάη του 1944 από τις κατοχικές δυνάμεις και τους ντόπιους συνεργάτες τους, γίνεται ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη οργανωμένης αντεπίθεσης για κάθε πλευρά της ζωής μας, ενάντια σε κάθε λογική που βάζει «τα κέρδη πάνω από τις ζωές μας». 

Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία! Είναι απεργία! Παλεύουμε για όλα αυτά που έχουμε ανάγκη. Γιατί δεν μας αξίζει να ζούμε μέσα στη μιζέρια και τη φτώχια. Οι προηγούμενες γενιές έδωσαν μέχρι και τη ζωή τους για να έχουμε μια ζωή με αξιοπρέπεια. Τώρα ήρθε η δική μας σειρά, να διεκδικήσουμε ακόμα καλύτερους όρους ζωής για εμάς και τα παιδιά μας.

Καμιά εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Δεν έχει καμιά δουλειά στην Ερυθρά Θάλασσα η φρεγάτα Ύδρα. Δεν θα στείλουμε κανένα φαντάρο να γίνει κρέας στα συμφέροντα των εφοπλιστών και  των βιομηχάνων, του ΝΑΤΟ, των Αμερικάνων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Καμιά βοήθεια στους φονιάδες των λαών. Καμιά βοήθεια στο κράτος δολοφόνο.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

οι απεργιακές κινητοποιήσεις στις 28 Φλεβάρη και στις 17 Απρίλη, που αγκαλιάστηκαν από τα πρωτοβάθμια σωματεία στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και είχαν τεράστια επιτυχία, κόντρα στην προσπάθεια των ηγεσιών της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, των παρατάξεων της ΠΑΣΚΕ, της ΔΑΚΕ, της ΣΥΝ.ΑΝ. και της ΑΣΚ-ΟΤΑ, να τις υπομονεύσουν, έδωσαν το μήνυμα της εργατικής τάξης της χώρας μας ότι με την πάλη της θα πάρει όλα αυτά που της ανήκουν!

Παίρνουμε τη σκυτάλη, παλεύοντας για:

·        Αυξήσεις 20% στους μισθούς μας! Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού και της χαμένης διετίας 2016-2017.

·        Κατάργηση όλων των μορφών ελαστικής εργασίας με ταυτόχρονη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με επιπλέον κρατική χρηματοδότηση.

·        Την άμεση κατάργηση των αντεργατικών νόμων που τσακίζουν το 8ωρο και ποινικοποιούν τη συνδικαλιστική δράση, απαγορεύουν το δικαίωμα στην απεργία. Παλεύουμε για 7ωρο – 5νθήμρο – 35ωρο!

·        Άμεσα μέτρα ενάντια στην ακρίβεια.

·        Καμία έξωση, κανένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας.

·        Άμεσα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στην εργασία.

·        Απεμπλοκή από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τις πολεμικές συγκρούσεις.

·        Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης, στο δίκαιο και σκληρό αγώνα που δίνει απέναντι στο κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ που τον σφαγιάζει με τις πλάτες του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Για την εργατική τάξη σε όλο τον κόσμο, η Πρωτομαγιά αποτελεί τον φάρο της ανειρήνευτης ταξικής πάλης. Δεν θα περάσει η προσπάθεια της κυβέρνησης της ΝΔ να καταργήσει την απεργία της πρωτομαγιάς, βασισμένη σε νόμο του ΣΥΡΙΖΑ και να την μετατρέψει σε εορταστική αργία.

ΟΛΟΙ στην απεργία της Πρωτομαγιάς και στην απεργιακή συγκέντρωση των συνδικάτων στην Αθήνα,  στις 10:30 το πρωί στο Σύνταγμα.

(ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 09:30 ΣΤΟΥΣ ΣΤΥΛΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΔΙΟΣ).


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ