29 Μαρ 2024

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ, ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ, ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ (ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ 37, ΑΘΗΝΑ).

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Την ώρα που ο ένας δήμος πίσω από τον άλλο ανακοινώνουν ή προετοιμάζουν το έδαφος για τις περικοπές και τα αναδρομικά είναι αναγκαίο να εκφραστεί αγωνιστικά η οργή και η αγανάκτηση των συναδέλφων, που είναι οι πιο ευάλωτοι εργαζόμενοι στους δήμους, και βρίσκονται αντιμέτωποι με νέα αδιέξοδα, από την προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει μία νέα κατηγορία εργαζομένων που θα αμείβονται με χειρότερους από ότι οι υπόλοιποι.

Με δύο απαράδεκτα έγγραφα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (2/101123/ΔΕΠ/22.11.2023 και 2/13620/ΔΕΠ/05.03.2024)  και τις ερμηνείες τους από τις νομικές υπηρεσίες των δήμων δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχοι που εργάζονται στους δήμους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα θα δουν το επόμενο χρονικό διάστημα να τους περικόπτονται και να τους ζητούνται αναδρομικά όλες οι αυξήσεις του ν.5045/2023, η μισθολογική εξέλιξη σύμφωνα με το ν. 4354/2015 και βέβαια τα οικογενειακά επιδόματα!

Ντρέπεται και η ντροπή με την κυβέρνηση! Το ψίχουλο που έδωσε για «αύξηση» στο μισθό των εργαζομένων στο δημόσιο από τις αρχές Γενάρη, τώρα το ζητάει πίσω από τους συναδέλφους με δικαστικές αποφάσεις και μάλιστα με αναδρομική ισχύ. Εργαζόμενους που ζουν σε καθεστώς ομηρίας και ανασφάλειας αν θα έχουν και την άλλη μέρα μεροκάματο για την οικογένεια τους, που τους εκμεταλλεύεται το σύστημα για όσο βρίσκονται στην εργασία και μετά τους πετά στον καιάδα της ανεργίας, τους ξεζουμίζει στην κυριολεξία ζητώντας άθλια πίσω ακόμα και τα ψίχουλα της «αύξησης» κοροϊδίας.

Οι εργαζόμενοι με δικαστικές αποφάσεις δεν αλλάζουν μισθολογικό κλιμάκιο, όπως θα έπρεπε, σύμφωνα με τα χρόνια εργασίας τους, που αυτό θα θεωρούνταν μισθολογική εξέλιξη που απαγορεύει την αντεργατική νομοθεσία τους. Παραμένουν στο ίδιο μισθολογικό κλιμάκιο για όσο χρόνο εργάζονται με δικαστικές αποφάσεις. Συνεπώς εφόσον παραμένουν στο ίδιο κλιμάκιο χωρίς εξέλιξη καμία περικοπή του μισθού τους δεν μπορεί να είναι νόμιμη. 

Την Δευτέρα 1η Απριλίου 2024 στις 11:00 το πρωί συμμετέχουμε στην αγωνιστική παρέμβαση έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37 Αθήνα – Στάση ΜΕΤΡΟ Πανεπιστήμιο) να δώσουμε την δική μας απάντηση στην αυθαιρεσία της κυβέρνησης.

Διεκδικούμε αγωνιστικά:

Να αποσύρει τώρα η κυβέρνηση τα δύο απαράδεκτα έγγραφα του Λογιστηρίου του κράτους.

Να μην τολμήσει να περικόψει και να ζητήσει αναδρομικά ούτε ευρώ από εργαζόμενους που δεν έχουν χρήματα ούτε για να βγάλουν το μήνα.

Να καταβάλλονται, όπως και στους μόνιμους και αορίστου χρόνου εργαζόμενους στους δήμους και την περιφέρεια, όλες οι αυξήσεις, οι μισθολογικές εξελίξεις και τα οικογενειακά επιδόματα στους εργαζόμενους με προσωρινές διαταγές και ασφαλιστικά μέτρα.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ