30 Μαΐ 2023

Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Η ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!!

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια και τους συναδέλφους του 47χρονου εργάτη που έχασε τη ζωή του σήμερα στα ναυπηγεία στο Πέραμα. Ακόμη 2 εργάτες τραυματίστηκαν σοβαρά και νοσηλεύονται. Οι τρεις εργαζόμενοι συμμετείχαν σε επισκευαστικές εργασίες που βρίσκονταν σε εξέλιξη στο πλοίο «Asterion», το οποίο είναι ανελκυσμένο σε μία από τις τρεις πλωτές δεξαμενές της Ζώνης. Οι εργαζόμενοι ήταν σε σκαλωσιά για να τοποθετήσουν το τέταρτο πτερύγιο στην προπέλα πλοίου. Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, ένα πτερύγιο έπεσε στη σκαλωσιά και χτύπησε τους εργάτες.

Κανένα μέτρο ασφάλειας, ούτε τεχνικός ασφαλείας δεν υπήρχαν. Ενώ η Κυβέρνηση πανηγύριζε, οργάνωνε φιέστες, και ο Υπουργός Γεωργιάδης προκαλούσε μιλώντας για «χαμογελαστά πρόσωπα» οι εργαζόμενοι πάλευαν ενάντια στην αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία, για μέτρα προστασίας της ζωής και της ασφάλειας των εργαζομένων σε Πέραμα, Σκαραμαγκά, Ελευσίνα, Σύρο.

Από την αρχή του 2023 το Συνδικάτο Μετάλλου Αττικής έχει πραγματοποιήσει τέσσερις απεργίες με την κυβέρνηση, την μεγαλοεργοδοσία, τους ανθρώπους της, καθώς και ορισμένα ΜΜΕ, να τρομοκρατούν, να συκοφαντούν. Τέτοια ανάπτυξη θέλουν με την εκμετάλλευση να απογειώνεται, με αποτέλεσμα, εργαζόμενοι να μην γυρνάνε ζωντανοί στο σπίτι τους, στις οικογένειες τους.

Πρόκειται για προδιαγεγραμμένο έγκλημα, όπως ακριβώς συμβαίνει και στο κλάδο μας, όπου δεν έχουμε σταματήσει να μετράμε νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον απεργιακό αγώνα - απάντηση των εργαζομένων στη Ζώνη, απαιτούμε την άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους για εντατικοποίηση των ελέγχων για τη τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους εργασίας. Καλούμε τα σωματεία του κλάδου μας να ενισχύσουν με κάθε τρόπο τον αγώνα των εργατών.

Δεν θα μετράμε νεκρούς για τα κέρδη τους!

Δεν θα γίνουν οι χώροι δουλειάς κοιλάδες των Τεμπών!

Δυναμώνουμε τον αγώνα για μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!

Να πληρώσουν οι υπεύθυνοι!

                                                                                                  

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ