16 Μαΐ 2023

ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΕ ΕΦΕΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του στους 75 συναδέλφους συμβασιούχους covid του Δήμου Κερατσινίου Δραπετσώνας που δίνουν αγώνα για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά. Οι συνάδελφοι κατάφεραν και κέρδισαν πρωτόδικη απόφαση που τους επιτρέπει να συνεχίσουν την εργασία τους.

Η Δημοτική Αρχή που πρόσκεινται στο ΣΥΡΙΖΑ έτρεξε να κάνει έφεση ενάντια στους εργαζόμενους αξιοποιώντας τη δυνατότητα που της δίνει ο άθλιος νόμος Βορίδη της ΝΔ. Από τη δήθεν «δημοκρατία και δικαιοσύνη για όλους» του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τον αυταρχισμό της ΝΔ είναι ένα τσιγάρο δρόμος!!!

Η απόφαση τους δεν είναι τυχαία. Είναι αυτές οι δημοτικές παρατάξεις αλλά και τα κόμματα που τις στηρίζουν που εδώ και χρόνια χτυπούν με όλους τους τρόπους τη μόνιμη και σταθερή δουλειά και την αντικαθιστούν με εργαζόμενους με ελαστικές μορφές και με προγράμματα της φτώχιας και της μιζέριας. Είναι τα ίδια κόμματα που στη βουλή κατά τη συζήτηση της αναθεώρησης του συντάγματος απέρριψαν τη πρόταση 150 και πλέον Ομοσπονδιών και Σωματείων για την αναθεώρηση του άρθρου 103 που απαγορεύει την μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου.

Συνάδελφοι ο αγώνας σας για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι αγώνας όλων των συναδέλφων ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Όλοι γνωρίζουν ότι το σύνολο των υπηρεσιών υπολειτουργεί, ότι για να λειτουργήσουν σωστά οι υπηρεσίες θα πρέπει να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι αλλά και να γίνουν και μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Όμως ξέρουμε καλά ότι όλα αυτά τα κόμματα και οι δημοτικές τους παρατάξεις, «ανεξάρτητες» κατά τα άλλα, που πίνουν νερό στη πολιτική της ευρωπαϊκής ένωσης αυτό που επιδιώκουν είναι η απαξίωση τους με απώτερο σκοπό την ιδιωτικοποίηση τους.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να υλοποιήσουν ούτε τους σχεδιασμούς τους, ούτε την πολιτική τους. Στις επικείμενες εκλογές να μαυρίσουμε όλους αυτούς που τόσα χρόνια μαυρίζουν τις ζωές τις δικές μας και των οικογενειών μας. Δεν περιμένουμε από κανένα επίδοξο σωτήρα να μας σώσει.

Αρκετά. Τώρα παίρνουμε τη κατάσταση στα χέρια μας, οργανωμένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ μας και τα σωματεία μας. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις και συμπαραστέκεται στον αγώνα σας.

Απαιτούμε

Να πάρει πίσω τώρα η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κερατσινίου την απόφαση της για άσκηση έφεσης ενάντια στους 75 συναδέλφους.

Να καταργηθεί η επαίσχυντη τροπολογία Βορίδη και κάθε άλλος αντεργατικός νόμος που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου.

Να καταργηθούν όλες οι μορφές ελαστικής εργασίας. Μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις με κρατική χρηματοδότηση   

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ