1 Ιουν 2022

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η επιβεβαίωση έγινε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο δια στόματος της αρμόδιας αντιδημάρχου κ. Ροκοφύλλου, που με απαράδεκτες εκφράσεις, αφού υποστήριξε πως οι εργαζόμενοι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, στη συνέχεια επιβεβαίωσε ότι κάποιοι θα απολυθούν, αλλά το πόσοι και ποιοι εργαζόμενοι θα απολυθούν τους το φυλάνε για έκπληξη την ημέρα ανανέωσης του προγράμματος, στις 7 Ιούνη! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ!

Πρόκειται για εργαζόμενους με συμβάσεις ΕΣΠΑ στο Κέντρο για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας και των Πολλαπλών Διακρίσεων, εργαζόμενοι που οι ίδιοι ανήκουν σε ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, όπως μονογονεϊκές οικογένειες, εργαζόμενες σε άδεια κύησης, ΑμΕΑ, κ.α. στους οποίους ο δήμος έχει το δικαίωμα να ανανεώσει τη σύμβαση.

Σε αυτούς τους συναδέλφους που αντιμετωπίζουν καθημερινό γολγοθά, βρήκε να εξαντλήσει τον αυταρχισμό και τη τρομοκρατία της η δημοτική Αρχή του δήμου Αθήνας την ίδια στιγμή που μοιράζει πακτωλό εκατομμυρίων σε κάθε εργολάβο που περνάει από το Δήμο!

Μάλιστα η κ. Ροκοφύλλου σε ένα κρεσέντο επιθετικότητας απέναντι στους εργαζόμενους και τα δικαιώματά τους έφτασε στο σημείο να δηλώσει πως οι εργαζόμενοι με συμβάσεις ΕΣΠΑ δεν δικαιούνται να παίρνουν άδειες για ιατρικές εξετάσεις! Και αυτό δεν είναι μια ατυχής δήλωση, αφού την προηγούμενη εβδομάδα στο συγκεκριμένο τμήμα, με οδηγία της προϊσταμένης απαγορεύτηκε η συμμετοχή των συναδέλφων στο πρόγραμμα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου για γυναίκες, που πραγματοποιείται από τη Διεύθυνση Δημοτικών Ιατρείων και Δημόσιας Υγείας, ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ.

Πρόκληση αποτελεί το γεγονός πως, στις 7 Ιούνη, ημέρα απόλυσης των εργαζομένων, η κ. Ροκοφύλλου μαζί με την εκπρόσωπο της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο της Αθήνας θα βρίσκονται στη Βιέννη για να εκπροσωπήσουν το Δήμο στην «Ευρωπαϊκή Χάρτα για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση των έμφυλων και πολλαπλών διακρίσεων»!!

Να μην τολμήσει η Δημοτική Αρχή να απολύσει κανένα συνάδελφο, πόσο μάλιστα εργαζόμενους που ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες.

Τώρα να ανακοινωθεί επίσημα από τη δημοτική αρχή ότι θα ανανεωθούν οι συμβάσεις όλων των συναδέλφων!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ