1 Ιουν 2022

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Παλαιού Φαλήρου και συγκεκριμένα τον Δήμαρχο , την Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Νομικού Προσώπου και την προσπάθεια τους να τρομοκρατήσουν τους συναδέλφους συμβασιούχους μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ που δίνουν αγώνα για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά.

Συγκεκριμένα την Τρίτη 31 του Μάη μάζεψαν τους συναδέλφους συμβασιούχους προκειμένου να τους εκφράσουν τη δυσφορία του δημάρχου για ότι έγινε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο. Μάλιστα η πρόεδρος μαζί με τον αντιπρόεδρο τους προέτρεψαν να στείλουν γραπτή επιστολή προς τον δήμαρχο ζητώντας συγνώμη, αλλά και να κάνουν «δήλωση μετάνοιας» ότι αυτά που έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο δεν τους εκφράζουν.

Η στάση της Δημοτικής Αρχής Παλαιού Φαλήρου δεν μας προκαλεί εντύπωση, οι  τακτικές τους είναι γνωστές και τις έχουμε αντιμετωπίσει και από άλλους δημάρχους. Η Δημοτική Αρχή ενοχλήθηκε από το γεγονός ότι για πρώτη φορά οι εργαζόμενοι όρθωσαν το ανάστημα τους, βγήκαν μπροστά, διεκδίκησαν και διεκδικούν να έχουν σταθερή δουλειά, σταθερό μισθό με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Είναι γνωστό ότι η Δημοτική Αρχή του Παλιού Φαλήρου πρεσβεύει μια πολιτική που δεν έχει καμιά σχέση με τα συμφέροντα των εργαζομένων. Είναι η ίδια πολιτική των κυβερνήσεων και της ευρωπαϊκής ένωσης που θέλει τους εργαζόμενους ομήρους, χωρίς δικαιώματα με απαξιωμένες υπηρεσίες προκειμένου στο μέλλον να μπορούν να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι. Αυτή τη πολιτική υπηρέτησε με συνέπεια  όλα τα προηγούμενα χρόνια, αυτή τη πολιτική υπηρετεί και σήμερα.

Από τη μεριά μας έχουμε να πούμε στο δήμαρχο το εξής: Όσο και να προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους η προσπάθεια του θα πέσει στο κενό. Οι εργαζόμενοι ούτε τρομοκρατούνται, ούτε φοβούνται.  

Καλούμε όλους τους συναδέλφους του Παλιού Φαλήρου να μην φοβηθούν, να μην λυγίσουν αλλά να περάσουν στην αντεπίθεση, οργανωμένα μέσα από το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ τους. Ο αγώνας σας δεν είναι αγώνας που αφορά μόνο εσάς, αφορά όλους τους συναδέλφους ανεξαρτήτως σχέσης εργασίας. Σήμερα είστε εσείς, αύριο θα είναι κάποιοι άλλοι. Αυτό φοβούνται οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι, την οργάνωση μας.  Τους ενοχλεί ο οργανωμένος αγώνας, για αυτό και πολεμούν και συκοφαντούν τα σωματεία.

Δεν θα τους περάσει. Εμείς έχουμε τη δύναμη. Χωρίς εμάς κανένας χώρος δουλειάς δεν μπορεί να λειτουργήσει.

Συνάδελφοι δεν μας αξίζει να ζούμε άλλο μέσα στη μιζέρια και το άγχος, να παρακαλάμε για να έχουμε δουλειά, για να έχουμε ένα μισθό. Σήμερα με την τεράστια ανάπτυξη της τεχνολογίας όλοι οι εργαζόμενοι μπορούν και πρέπει να έχουν σταθερή δουλειά, με μισθούς που να ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Και από αυτό δεν πρέπει να κάνουμε βήμα πίσω.  

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ