12 Απρ 2022

ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΠΕΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΙΣ ΦΟΒΕΡΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕ ΤΑ ΜΑΤ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να στείλει τα ΜΑΤ για να εμποδίσουν τους συναδέλφους του ΟΑΕΔ να μπουν στο κτίριο και να πραγματοποιήσουν την γενική τους συνέλευση αλλά και συνέντευξη τύπου.

Η κυβέρνηση το προηγούμενο διάστημα χρησιμοποίησε όλα τα μέσα προκειμένου να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους δικαστήρια, απειλές, τρομοκρατία κ.λ.π. και αφού απέτυχε στις προσπάθειες της, σειρά πήραν τα «παλικάρια» της αστυνομίας.

Δεν θα τους περάσει. Δεν θα αφήσουμε τον ΟΑΕΔ να μετατραπεί από οργανισμό στήριξης των ανέργων σε κουμπαρά των εργοδοτών.

Τα έσοδα του ΟΑΕΔ προέρχονται από τις κρατήσεις μας, τον ιδρώτα και το μόχθο εκατομμυρίων εργαζομένων που για δεκαετίες ως και σήμερα δίνονται από το μισθό τους. Είναι το πλέγμα προστασίας για κάθε εργατική-λαϊκή οικογένεια μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, στην προστασία από τη μακροχρόνια ανεργία, στην άμυνα που πρέπει να έχει ένας άνεργος μπροστά στην ακρίβεια, στο δικαίωμα του στις διακοπές, στο βιβλίο, στη μητρότητα, στο οξυμένο ζήτημα της αστεγίας. Είναι παροχές σε κατασκηνώσεις, στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στη μαθητεία!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου με ανακοινώσεις και δελτία τύπου να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ