7 Απρ 2022

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Χαιρετίζουμε τη μαζική συμμετοχή εργαζομένων στη σημερινή πανεργατική απεργία. Χιλιάδες απεργοί διαδήλωσαν κατά τις ακρίβειας, για αυξήσεις στους μισθούς, για μόνιμη δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Η εργατική οργή απέναντι στο τσουνάμι αυξήσεων βασικών ειδών διαβίωσης, έγινε ορμητικό ποτάμι  που παρέσυρε τα αφηγήματα κυβέρνησης και πρόθυμων παπαγάλων.

Στη Θεσσαλονίκη όμως οι απεργοί διαδήλωσαν και ενάντια στη μετατροπή του λιμανιού της πόλης σε ΝΑΤΟϊκό ορμητήριο. Αυτή ήταν η αφορμή για την κυβερνητική εντολή για βίαια καταστολή με αποτέλεσμα προπηλακισμούς και προσαγωγές. Καταγγέλλουμε την απρόκλητη και βίαιη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων σε βάρος απεργών εργατών. Η βιαιότητα της επίθεσης είχε σαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός απεργού αλλά και τη σύλληψη  8 συναδέλφων συνδικαλιστών.

Οι οσφυοκάμπτες της κυβέρνησης ενοχλήθηκαν από τα συνθήματα των απεργών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο και την εμπλοκή της χώρας στις πολεμικές ενέργειες.  Χτύπησαν και συνέλαβαν τους διαδηλωτές προκειμένου να δώσουν διαπιστευτήρια στην αμερικάνικη πρεσβεία και τους ευρωπαίους εταίρους τους.

Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Εδώ υπάρχει ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, εδώ υπάρχει ΠΑΜΕ και τέτοιες πρακτικές δεν περνάνε. Να είναι σίγουροι οι κύριοι της κυβέρνησης ότι θα το πληρώσουν ακριβά.   

Απαιτούμε εδώ και τώρα η κυβέρνηση να απελευθερώσει όλους τους συλληφθέντες.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου με ανακοινώσεις και δελτία τύπου να καταδικάσουν τη πολιτική της κυβέρνησης.