12 Ιαν 2022

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ!!

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει την αλληλεγγύη του και τη συμπαράσταση του στους εργαζόμενους στα Πετρέλαια Καβάλας. Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη απόφαση της εταιρείας Energean να προχωρήσει σε απόλυση 24 εργαζομένων. Ανάμεσα στους απολυμένους βρίσκεται και όλο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων.

Αυτός είναι  ο επαίσχυντος νόμος Χατζηδάκη. Κυβέρνηση και εργοδοσία επιδιώκουν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοκρατίας ώστε κανένας εργαζόμενος να μην μπορεί να μιλήσει, να διεκδικήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον ίδιο και για τα παιδιά του. Για αυτό και απολύουν ένα ολόκληρο συνδικαλιστικό όργανο.

Είναι μια απόδειξη ότι οι εργαζόμενοι με τον οργανωμένο αγώνα τους και το σωστό προσανατολισμό τους μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω.

Τους προειδοποιούμε, εδώ είναι Ελλάδα, υπάρχει ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και τέτοιες αποφάσεις δεν  περνάνε. Αν νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα είναι βαθιά γελασμένοι.

Απαιτούμε τώρα η κυβέρνηση τώρα να παρέμβει και να πάρει πίσω όλες τις απολύσεις. Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους και την αλληλεγγύη τους με ανακοινώσεις και δελτία τύπου.

 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ