9 Ιαν 2022

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταγγέλλει την απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην προσωρινή αναστολή του Παίδων Πεντέλης και να το μετατρέψει σε εμβολιαστικό κέντρο. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο εξυπηρετεί όλους τους δήμους των βορείων προαστείων, της ανατολικής Αττικής και των όμορων περιφερειών.

Αντί η κυβέρνηση να υιοθετήσει τα αιτήματα των ιατρών και να προχωρήσει σε μαζικές  προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, προχωράει σε κλείσιμο νοσοκομείων. Αντί να χρησιμοποιήσει τα κλειστά νοσοκομεία της περιοχής και να τα μετατρέψει σε εμβολιαστικά κέντρα, επιλέγει να αναστείλει τη λειτουργία ενός νοσοκομείου που εξυπηρετεί χιλιάδες παιδιά.

Η συγκεκριμένη απόφαση έρχεται ως συνέχεια των κυβερνήσεων και της σημερινής που θέλουν την υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων και την ενίσχυση των ιδιωτικών.

Το θέμα του κλεισίματος του νοσοκομείου δεν αφορά μόνο το προσωπικό του νοσοκομείου, αφορά όλους τους εργαζόμενους και τους γονείς.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου να καταδικάσουν την απόφαση της κυβέρνησης και να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση του προσωπικού του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης τη Δευτέρα 10/1/2022 στις 9 το πρωί και την Πέμπτη 13/1/2022 στις 5 το απόγευμα μπροστά στο Υπουργείο Υγείας στην μεγάλη κινητοποίηση των συνδικάτων.

Απαιτούμε

Ø Να ανακαλέσει τώρα η κυβέρνηση την απόφαση της για την αναστολή της λειτουργίας του Νοσοκομείου Πεντέλης.

Ø Να επαναλειτουργήσουν τώρα όλα τα νοσοκομεία που έκλεισαν.

Ø Να προχωρήσει τώρα σε μαζικές προσλήψεις Ιατρών και νοσηλευτών.

Ø Να προχωρήσει τώρα στην επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας.


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ