28 Οκτ 2021

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ! ΣΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 5 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΡΟΒΛΗΤΑ ΤΗΣ COSCO ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ εκφράζει τα συλλυπητήρια και την ανείπωτη θλίψη στην οικογένεια και τους συναδέλφους του αδικοχαμένου εργάτη στο γκέτο της COSCO. Καταγγέλλουμε το νέο εργοδοτικό έγκλημα, που μπορούσε να είχε αποφευχθεί, έγκλημα για το οποίο, οι εργαζόμενοι και το Σωματείο τους, είχαν προειδοποιήσει.

Η εργασιακή κόλαση στο λιμάνι, ο σύγχρονος μεσαίωνας στην προβλήτα που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, διαφημίζουν ότι μετατρέπει τη χώρα μας σε πύλη εισόδου εμπορευμάτων και φέρνει την ανάπτυξη, αποδεικνύει ότι τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων ποτίζονται με το αίμα των εργατών!  Αυτήν την εργασιακή ζούγκλα της εντατικοποίησης, της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο, τις απλήρωτες υπερωρίες μέχρι θανάτου, χωρίς μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας των εργαζομένων, με ανύπαρκτους ελεγκτικούς μηχανισμούς, αυτά ήρθε να νομιμοποιήσει ο νόμος Χατζηδάκη!

Από την e-food μέχρι τη COSCO, τα προμελετημένα εγκλήματα της εργοδοσίας, που γίνονται από την απληστία της για όλο και περισσότερο κέρδος, προκαλούν την οργή των εργαζομένων που σπάει στη πράξη κάθε νόμο, κάθε απαγόρευση που χτυπάει την απεργία, αποδεικνύοντας ότι αυτοί που παράγουν τον πλούτο, δεν αποδέχονται την σφαγή τους.   

Δεν ξεχνάμε τους δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους συναδέλφους του κλάδου μας. Μία ακόμα κυβέρνηση επιδιώκει να καταργήσει ακόμα και αυτό το επίδομα θανάτου που δίνει. Είναι βαθιά γελασμένη!

Είμαστε στο πλευρό των εργαζομένων στη COSCO που δίνουν μεγάλη απεργιακή μάχη απέναντι στον επιχειρηματικό όμιλο και το κράτος. Η θλίψη τους είναι και δική μας, η οργή τους είναι και δικιά μας, ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας! Ενώνουμε τη φωνή μας στα δίκαια αιτήματά τους:

     Τώρα να αποδοθούν ευθύνες στους υπευθύνους για αυτό το νέο εργοδοτικό έγκλημα.

     Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στις προβλήτες της COSCO και σε κάθε χώρο δουλειάς

Προειδοποιούμε την κυβέρνηση να μην τολμήσει να αμολήσει τη κρατική καταστολή απέναντι στους απεργούς. Θα μας βρει στη προβλήτα όλους μαζί απέναντί της.

 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ