4 Ιουν 2021

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΛΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 5 ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ.

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Παγκόσμια Μέρα Περιβάλλοντος συνοδεύεται ξανά απ' τις υποκριτικές δηλώσεις ανησυχίας των αστικών πολιτικών δυνάμεων για τη σημερινή κατάσταση, την καταστροφή των δασών, τη ρύπανση του νερού και του αέρα, το ανθυγιεινό περιβάλλον των μεγαλουπόλεων, τις ελλείψεις μέτρων πολιτικής προστασίας, την επιστημονική συζήτηση για τις διαστάσεις της κλιματικής αλλαγής.

Τίποτα δεν συμβαίνει τυχαία. Τεράστιες ευθύνες όλες οι κυβερνήσεις μέχρι και σήμερα για τα εγκλήματα απέναντι στο περιβάλλον και την υγεία του λαού. Το ζήτημα είναι ότι ο λαός πληρώνει το μάρμαρο κάθε φορά είτε με τους ΧΥΤΑ είτε με τις πλημύρες είτε με τις πυρκαγιές.  Η υποκρισία περισσεύει  όταν εμφανίζουν τον ένοχο ως σύγχρονο σωτήρα, με τις προτάσεις της «πράσινης» καπιταλιστικής ανάπτυξης, δήθεν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η πυρκαγιά στα Γεράνεια Όρη ήρθε να ολοκληρώσει το καταστροφικό έργο εκείνης πριν τρία χρόνια.  Παίρνοντας υπόψη το γνωστό πλαίσιο της εμπορευματοποίησης της γης με τους νόμους όλων των κυβερνήσεων, τέτοιες καταστροφές γίνονται προπομπός για αλλαγή χρήσης προς όφελος διαφόρων συμφερόντων. Είναι γνωστή η προσπάθεια για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων (4 πάρκα με 41 ανεμογεννήτριες ) στο βουνό την περίοδο 2011 - 2012, που σταμάτησε αφού βρήκε απέναντί της κατοίκους και φορείς της περιοχής, που αντέδρασαν άμεσα.

Η υποκρισία τους  για το περιβάλλον της Κυβέρνησης και της Περιφερειακής  Αρχής του Πατούλη περισσεύει. Το νομοσχέδιο για το περιβάλλον της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με την προστασία του. Η υποκρισία τους δεν έχει όριο, και αυτό φαίνετε από το γεγονός ότι το 2020 είχε ανακηρυχθεί από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια ως έτος «ανακύκλωσης»,  την ίδια ώρα  που δημιουργούν νέους ΧΥΤΑ στη Φυλή ενώ ταυτόχρονα προωθούν τους απαράδεκτους σχεδιασμούς για καύση των απορριμμάτων. Ακόμα νομιμοποίησαν 22 χώρους  Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το περιβάλλον.  Το ζήτημα της διαχείρισης απορριμμάτων αφορά όλη την Αττική τα σχέδια τους υπονομεύουν την υγεία του λαού με τις 3  μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων (ΜΕΑ) στην Αττική. Η Παγκόσμια μέρα Περιβάλλοντος έχει αξιοποιηθεί για να ξεπλυθούν οι ένοχοι  για την καταστροφή του δεν είναι μέρα για φιέστες, είναι  μέρα αγώνα για εμάς.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ όλα αυτά τα χρόνια της ύπαρξη του έχει πάρει πρωτοβουλίες, έχει μπει μπροστά σ΄ ένα αγώνα μαζί με μαζικούς φορείς. Ο αγώνας αυτός έβαλε σοβαρά εμπόδια ανέτρεψε πολλές φορές τους σχεδιασμούς της Περιφερειακής Αρχή Δούρο πριν και Πατούλη τώρα αλλά και του ΕΣΔΝΑ.

Αυτή την μέρα οι κάτοικοι από τη Δυτική Αθήνα ως το Πειραιά απαντάνε αγωνιστικά μαζικά απέναντι στο διαχρονικό έγκλημα,  στο αίσχος του ΧΥΤΑ Φυλής που εδώ και δεκαετίες μολύνει την περιοχή και αποτελεί διαρκή και σοβαρή απειλή και υπονομεύει την  υγεία και τη ζωή του λαού!

Καλούμε  σε μέτωπο αγώνα μπροστά στο σοβαρά ζήτημα που έχει να κάνει με την διαχείριση συνολικά των απορριμμάτων. Τώρα είναι ώρα για ΑΓΩΝΑ, για να υπερασπιστούμε τη ζωή μας.

Τον οργανωμένο μαζικό αγώνα του λαού μόνο φοβούνται γιατί ξέρουν ότι μπορεί να τους σταματήσει να βάλει φρένο στους εγκληματικούς σχεδιασμούς.  Μαζική συμμετοχή στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - Συναυλία το Σάββατο 5 Ιούνη στις 19:00 ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί θα μας βρίσκουν παντού μπροστά τους ανάσα δεν θα πάρουν.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ