1 Ιουν 2021

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΣΤΙΣ 3 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ ΣΤΙΣ 7 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ με απόφαση του προχωράει στη μετάθεση της απεργίας στις 10 του Ιούνη. Η απεργιακή απάντηση απέναντι στο έκτρωμα της κυβέρνησης θα δοθεί και θα είναι όλων των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να μην αποδεχτούν τον εργασιακό μεσαίωνα που μας ετοιμάζουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους.

Η ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΔΙΕΥΘΕΤΕΙΤΑΙ 

ΜΟΝΟ ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ 

Για ακόμα μια φορά η ηγεσία της ΓΣΕΕ λειτουργεί προς όφελος της κυβέρνησης και της εργοδοσίας και όχι των εργατών. Ακόμα και τώρα που η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων γνωρίζει για το αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης η ηγεσία της ΓΣΕΕ προσπαθεί να βάλει εμπόδια στην απεργιακή απάντηση των εργαζομένων παίζοντας το παιχνίδι της κυβέρνησης και του ΣΕΒ.

Αυτοί που αποκαλούσαν  γελοίους τους απεργούς, αυτοί που έλεγαν ότι οι απεργίες έχουν φάει τα ψωμιά τους, αυτοί που συμμετείχαν στους κοινωνικούς διαλόγους με τις κατά καιρούς κυβερνήσεις, σήμερα παραδέχονται ότι υπάρχει νομοσχέδιο και με διάφορες συνομιλίες με τη κυβέρνηση λένε ότι «προσπαθούν» να το βελτιώσουν.

Με βάση αυτή τη κατεύθυνση και αγνοώντας τις εκατοντάδες αποφάσεις Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών, Σωματείων και Συνδικάτων στη χθεσινή τους ολομέλεια και με τις ψήφους ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και η Ομάδα του Βασιλόπουλου αποφάσισαν απεργία στις 10 του Ιούνη.

Συνάδελφοι κλιμακώνουμε τον αγώνα μας απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα που καταργεί όσα δικαιώματα και κατακτήσεις μας είχαν απομείνει, που κάνει εμάς και τα παιδιά μας δούλους του 21ου αιώνα.

Δίνουμε μαχητικό παρών στο μεγάλο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στις 3 του ΙΟΥΝΗ στις 7 μ.μ. ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ. Πλημμυρίζουμε την Αθήνα.

Παράλληλα καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να συνεχίσουν την ενημέρωση των συναδέλφων και την οργάνωση του αγώνα, μέσα από μαζικές διαδικασίες, γενικές συνελεύσεις, συσκέψεις και περιοδείες. Να μην υπάρχει ούτε ένας συνάδελφος που δεν θα γνωρίζει για το έκτρωμα της κυβέρνησης. Στη μάχη για την οργάνωση και την επιτυχία της απεργίας να μπουν όλοι οι συνάδελφοι. Δεν μας περισσεύει κανένας.

Απαιτούμε

  • Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο - τερατούργημα.
  • Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι και των τριών μνημονίων που έχουν επιβάλει για λογαριασμό της μεγαλοεργοδοσίας μία εργασιακή ζούγκλα. Καλούμε όλα τα συνδικάτα, κάθε συνδικαλιστή και συνολικά τους εργαζόμενους να στηρίξουν την πρόταση εκατοντάδων Σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων για την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου και την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
  • Να αναδείξουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, τις κοινωνικές παροχές. 7ωρο - 5ήμερο - 35ωρο».


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ