8 Απρ 2020

ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΕΑΔΒ Α.Ε.


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



Καταγγέλλουμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα που έκανε διακοπή εργασίας (αναστολή συμβάσεων) σε 11 εργαζόμενους της Δημοτικής Επιχείρησης (ΔΕΑΔΒ Α.Ε), επιδιώκοντας να την εντάξει στο ειδικό καθεστώς των ιδιωτικών εταιρειών, για να αποφύγει την καταβολή μισθών και ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων.

Την ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευε τις «70+1 προτάσεις του για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τη Δημόσια Διοίκηση» η Δημοτική Αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Βύρωνα επέλεξε να φορτώσει τα βάρη της πανδημίας στους εργαζόμενους, ώστε η επιχείρηση να μην έχει καμία οικονομική επιβάρυνση. Από εκεί μπορεί να συμπεράνει κανείς την υποκρισία ενός κόμματος που την ίδια στιγμή ζητάει να υπάρξει προστασία των εργαζομένων και να μην γίνει σε αυτή την φάση καμία ιδιωτικοποίηση. Η Δημοτική Αρχή Βύρωνα έφτασε στο σημείο σε εργαζόμενες μητέρες μικρών παιδιών, που αρχικά τις ενημέρωσε ότι έχουν άδεια ειδικού σκοπού, τελικά να τους κάνει διακοπή εργασίας, για να πάρουν το επίδομα των 800 ευρώ, αντί για το σύνολο του  μισθού τους. 

Αντί να μεταφέρουν τους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου για να τις ενισχύσουν, όπως τους δίνεται η δυνατότητα, τους διακόπτουν την σύμβαση. Αυτή είναι η αναγκαιότητα για ενίσχυση με προσωπικό των κοινωνικών δομών που εξήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ!

Αποκαλυπτική των σχεδιασμών της Δημοτικής Αρχής είναι και η ερώτηση που υπέβαλε η Δημοτική Επιχείρηση στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (αριθμ. πρωτ. 15 / 6.4.2020). Με το έγγραφο αυτό επικαλείται την οικονομική αυτοτέλεια της δημοτικής επιχείρησης, τον “Καλλικράτη” και την βιωσιμότητα της, για να την εντάξει στο ειδικό καθεστώς του ιδιωτικού τομέα! Αποδεικνύεται μία ακόμα φορά ότι τα περί οικονομικής αυτοτέλειας των Δήμων τίποτα θετικό δεν προμηνύουν για τους εργαζόμενους. Αντίθετα εξυπηρετούν πλήρως τους σχεδιασμούς Κυβέρνησης και Δημάρχων για να φορτώνονται οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα τις περικοπές που κάνει το κράτος, το οποίο την ίδια στιγμή δίνει ζεστό χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους. Οι Δήμαρχοι αντί να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση ξεζουμίζουν εργαζόμενους και δημότες!

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Βύρωνα να πάρει πίσω την απόφασή της. Να μεταφέρει άμεσα τους εργαζόμενους στις κοινωνικές υπηρεσίες και να τους καταβάλει κανονικά τη μισθοδοσία και τις άδεις που δικαιούνται.


  


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ