31 Ιουλ 2019

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΠΑΡΑΤΑΣΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ και η ΠΑΝΑΤΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ πραγματοποίησαν την Τρίτη 30 του Ιούλη παράσταση διαμαρτυρίας στα κεντρικά του Ο.Α.Ε.Δ. με θέμα την απληρωσιά και τον εμπαιγμό των εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία με παράταση.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναδείξαμε τις ευθύνες τόσο της κυβέρνηση της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ που δεν εξασφάλισε την ομαλή πληρωμή της μισθοδοσίας των συναδέλφων, αλλά και της ηγεσίας του ΟΑΕΔ που αν και είχε δεσμευθεί ότι μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή θα τους εξοφλούσε, δεν το έκανε για το διάστημα της παράτασης.
Στη συνάντηση μας δήλωσαν ότι μέχρι την Παρασκευή  1η Αυγούστου το αργότερο δεν θα υπάρχει συνάδελφος που δεν θα έχει εξοφληθεί και δεσμεύτηκαν ότι δεν πρόκειται να ξανασυμβεί καθυστέρηση μέχρι την ολοκλήρωση του προγράμματος. Αυτό βέβαια δεν μπορεί να μας εφησυχάσει, αφού έχουμε δεχθεί και στο παρελθόν παρόμοιες διαβεβαιώσεις. Επιπλέον μας ενημέρωσαν ότι τα υπόλοιπα αδειών, η γονική άδεια καθώς και η αδιάθετη αναρρωτική άδεια μεταφέρεται στην παράταση.
Τέλος σε ερώτηση μας για την παραβίαση των συμβατικών υποχρεώσεων των Δήμων – Περιφερειών αναφορικά με τα ΜΑΠ, το γάλα, τα εμβόλια, τις ιατρικές εξετάσεις, μας δόθηκε η αόριστη απάντηση ότι σε κάθε καταγγελία θα γίνονται οι απαραίτητες συστάσεις. Μόνο με τον αγώνα μας σε κάθε δήμο θα επιβάλουμε τη χορήγηση τους.  
Συνάδελφοι ενισχύουμε τις επιτροπές κοινωφελούς εργασίας και τις εμπλουτίζουμε. Ενώ όπου δεν έχουν ακόμα συσταθεί άμεσα δημιουργούμε και ερχόμαστε σε επαφή με το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους μέσα από το πρόγραμμα της Κοινωφελής Εργασίας να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.






Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ