29 Ιουλ 2019

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη να πάρουν μέρος στη ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ την Τετάρτη 31 του Ιούλη και να δώσουν δυναμικό παρών στο διοικητικό συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ που θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 στα γραφεία του ΕΔΣΝΑ (Άντερσεν 6 και Μωραϊτίδη 90 στο Ψυχικό).
Ο εμπαιγμός τους και η κοροϊδία δεν θα περάσει. Με τερτίπια και μέσα στο κατακαλόκαιρο ο ΕΔΣΝΑ φέρνει ως θέμα την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ Φυλής. Προειδοποιούμε για ακόμα μια φορά το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ. Να μη τολμήσουν να φέρουν ως θέμα την επέκταση της λειτουργίας του ΧΥΤΑ της Φυλής.
Παρά τις κατά καιρούς διαβεβαιώσεις των κυβερνήσεων αλλά και της Περιφέρειας το πρόβλημα εξακολουθεί να υφίσταται. Η χωματερή της Φυλής εξακολουθεί να είναι μια βραδυφλεγής βόμβα που αν σκάσει θα επηρεάσει το σύνολο των κατοίκων της Αττικής. Να μην τολμήσουν να φέρουν ως λύση την καύση. Γνωρίζουν και οι ίδιοι ότι αυτό θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τη ζωή και την υγεία των κατοίκων. Αποδεικνύεται για ακόμα μια φορά ότι παρότι οι κυβερνήσεις αλλάζουν το πρόβλημα συνεχίζει να είναι εδώ και ταλανίζει και τους συναδέλφους αλλά και τους δημότες.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει τον αγώνα των φορέων της Δυτικής Αθήνας, για το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής. Σήμερα είναι επιτακτική ανάγκη η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με βάση τη ποιότητα ζωής των εργαζομένων και των δημοτών και όχι στα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.   
Απαιτούμε:
       Να σταματήσει κάθε διαδικασία επέκτασης του ΕΜΑΚ.
       Όχι στη δημιουργία εργοστασίων καύσης των απορριμμάτων.
       Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΔΣΝΑ. Να καταργηθεί κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Να κλείσει άμεσα ο ΧΥΤΑ Φυλής.
       Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς άλλες καθυστερήσεις.Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ