23 Απρ 2017

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ, καλεί όλους τους συναδέλφους στους δήμους και τη περιφέρεια, με κάθε εργασιακή σχέση, να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στις 19:00 στα γραφεία Συνδικάτου (Ιωάννη Χρυσάφη 10- Ηλιούπολη) με θέμα:
Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος και η θέση της εργατικής τάξης.
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει προβολή βίντεο, ομιλία, έκθεση φωτογραφίας, και μουσικό αφιέρωμα από την ορχήστρα του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ.
Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσει λαϊκό γλέντι.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες, τα σύννεφα του πολέμου πληθαίνουν στη περιοχή μας. Με ευθύνη της κυβέρνησης η χώρα μας εμπλέκεται ακόμα πιο βαθιά στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. για τα πετρέλαια, το αέριο και για τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων και των πηγών ενέργειας. Ο εργατοκόσμος αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα δεν έχουν κανένα συμφέρον να πολεμήσουν για τα κέρδη των καπιταλιστών. Και στην ειρήνη αλλά και στο πόλεμο θα πρέπει να βάλουμε στο στόχαστρο μας το πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλο από το εκμεταλλευτικό σάπιο σύστημα που το μόνο που γεννάει είναι πολέμους και φτώχια για τους λαούς και αμύθητα πλούτη για τους κεφαλαιοκράτες.
Ο μεγαλύτερος φόρος τιμής που μπορούμε σήμερα να αποδώσουμε στους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, ξεκινώντας από το Σικάγο του 1886, τη Θεσσαλονίκη του 1936, τους 200 εκτελεσμένους κομμουνιστές της Καισαριανής, τους χιλιάδες επώνυμους και ανώνυμους αγωνιστές και αγωνίστριες μέχρι τις μέρες μας, είναι να δυναμώσουμε την πάλη μας ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που σαρώνουν τα δικαιώματα μας και τις κατακτήσεις μας για τα κέρδη των καπιταλιστών, να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει με γνώμονα τις δικές μας σύγχρονες ανάγκες, πρωτοστατώντας ταυτόχρονα στην πάλη  ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο την προσφυγιά και το φασισμό, που αποτελούν την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.
ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!
Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
 χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά!






Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ