2 Απρ 2017

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ. ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να κλείσει τη συμφωνία με τους θεσμούς. Ήδη έχουν συμφωνήσει να βάλουν και άλλη μια θηλιά στους λαιμούς των εργαζομένων.
Μειώνουν για ακόμα μια φορά το αφορολόγητο. Αποτέλεσμα να χάσουμε έναν ακόμα μισθό στο χρόνο.
Πετσοκόβουν τις συντάξεις και βάζοντας σε εφαρμογή τον αυτόματο κόφτη.
Τροποποιούν το συνδικαλιστικό νόμο. Αφού μας ρήμαξαν τις ζωές μας τώρα θέλουν να μας ρημάξουν και το δικαίωμα μας να αγωνιζόμαστε.
Απελευθερώνουν τις απολύσεις.
Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό. Για μια ακόμα φορά η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεγελάσει τους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα μέσα από τα «μέτρα» και τα «αντίμετρα». Όπως και να τα ονομάσει έναν στόχο εξυπηρετούν. Το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Ειδικά στο κλάδο η κατάσταση καθημερινά επιδεινώνεται. Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων είναι από την ίδια πλευρά του τραπεζιού. Ετοιμάζουν να μας φέρουν την αξιολόγηση και τη στοχοθεσία θέλοντας να μετατρέψουν τους δημόσιους υπαλλήλους σε πειθήνια όργανα. Επί της ουσίας η συγκυβέρνηση κάνει ένα ακόμα αντιδραστικό βήμα. Ο νόμος αποτελεί συνέχεια των Νόμων Μανιτάκη - Μητσοτάκη – Βερναδάκη.
Στο τέλος του χρόνου καταργούν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Ήδη έχουν ψηφίσει νόμο που εναρμονίζουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία με την ευρωπαϊκή. Συστηματικά αποκρύπτουν ότι σε καμιά χώρα της ευρωπαϊκής ένωσης δεν υπάρχουν ΒΑΕ.
Και όλα αυτά συντελούνται τη στιγμή που οι υπηρεσίες βογκάνε από την υποστελέχωση με αποτέλεσμα η εντατικοποίηση της εργασίας έχει χτυπήσει κόκκινο. Οι ιδιωτικοποιήσεις  σε μια σειρά τομείς συνεχίζονται.  
Καμιά εμπιστοσύνη στις πλειοψηφίες της ΠΟΕ ΟΤΑ και της ΑΔΕΔΥ. Έχουν τεράστια ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση. Ακόμα και σήμερα δηλώνουν ότι μπορεί στο σημερινό σάπιο σύστημα να υπάρξει ένα αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων. Οι διαφωνίες τους είναι σε επιμέρους ζητήματα και όχι στην ουσία. Ήταν αυτοί που πρότειναν στη κυβέρνηση το νέο σύστημα όσο και αν σήμερα θέλουν να πάρουν αποστάσεις.
Συνάδελφοι /σσες δεν έχουμε πλέον αυταπάτες, δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα άλλο ούτε από τους σημερινούς «σωτήρες», ούτε από τους αυριανούς. Τα μέτρα τα έχουν συμφωνήσει και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και η ΝΔ αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα του ευρομονόδρομου. Αυτό που εκκρεμεί είναι το ποιος θα τα υλοποιήσει πιο σωστά και πιο γρήγορα.  Μέσα από τη συζήτηση, τις μαζικές διαδικασίες να οργανώσουμε τη πάλη μας. Δεν μας αξίζει μια χαμοζωή  παρακαλώντας για ένα πιάτο φαί για εμάς και τα παιδιά μας και αυτό να μας το δίνουν όποτε αυτοί θέλουν. Δεν διεκδικούμε τίποτα περισσότερο από το να ζούμε με αξιοπρέπεια.
ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ.
Τώρα ήρθε η στιγμή να βγούμε στους δρόμους του αγώνα. Να μην περάσουν τα νέα μέτρα. Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους συναδέλφους, τα σωματεία του κλάδου σε γενικό ξεσηκωμό. Μέσα από μαζικές διαδικασίες να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ να προετοιμάσουμε τους συναδέλφους για απεργιακή απάντηση.
Στις 7 του Απρίλη στις 18:30 είμαστε όλοι στους δρόμους δεν  μένει κανένας εργαζόμενος στο σπίτι του. Να βουλιάξουμε την Αθήνα αγωνιζόμαστε για να μην μας βάλουν άλλη μια θηλιά στο λαιμό μας, να βροντοφωνάξουμε ότι εμείς δεν θα ματώσουμε άλλο προκειμένου μια χούφτα κηφήνες να διατηρήσουν και να αυξήσουν τα κέρδη τους.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 7 ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΗ ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.






      Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ