20 Φεβ 2017

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ σήμερα 20 του Φλεβάρη πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών και συνάντηση με το Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου απαιτώντας τη άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων για  όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους που με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης παραμένουν απλήρωτοι για μεγάλο χρονικό διάστημα, τη παραμονή στη δουλειά όλων ανεξαρτήτως ειδικότητας αλλά και τη μετατροπή των συμβάσεων τους μετά τις 31-12-2017 σε Αορίστου Χρόνου.
Από τη μεριά του ο Γεν. Γραμματέας μας δήλωσε ότι όσο αφορά τα καταβολή των μισθών, η τροπολογία που θα δώσει λύση στο πρόβλημα που έχει ξεσπάσει από κάποιους επιτρόπους βρίσκεται στη βουλή και εντός της εβδομάδας θα ψηφισθεί. Ενώ όσο αφορά τη παραμονή στη δουλειά όλων των συναδέλφων δήλωσε, ότι από τη μεριά της κυβέρνησης η πρόθεση της εκφράστηκε στη πρώτη τροπολογία, σήμερα εναπόκειται στη πολιτική της κάθε δημοτικής αρχής. Ενώ όσο αφορά τη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις μας παρέπεμψε στις δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών τη προηγούμενη βδομάδα στη βουλή.
Στην ανταπάντηση μας ότι ακόμα και σήμερα αν ψηφισθεί η τροπολογία οι συνάδελφοι θα πληρωθούν μετά από ένα μήνα και άρα το υπουργείο θα πρέπει να κάνει τουλάχιστον το ελάχιστο να δώσει σήμερα εντολή και να αφεθούν ανοιχτές οι ημερομηνίες από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών έτσι ώστε άμεσα να πάνε τα εντάλματα. Η απάντηση του Γεν. Γραμματέα ήταν: «οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι για τρεις μήνες, τι θα πάθουν αν μείνουν και μια βδομάδα επιπλέον;» Όμως πολύ καλά γνωρίζουμε ότι δεν θα είναι μια βδομάδα αλλά πολύ παραπάνω.  
Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στην ίδια ρότα με τη πλειοψηφία των δημοτικών αρχών. Σκοπός και στόχος τους είναι το πώς θα καταπατήσουν δικαιώματα και κατακτήσεις των εργαζομένων προκειμένου να ικανοποιήσουν τους ευρωπαίους εταίρους της αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων αδιαφορώντας για τις άμεσες ανάγκες αλλά και την επιβίωση των συναδέλφων αλλά και των οικογενειών τους.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να οργανώσουν, να κλιμακώσουν τον αγώνα τους. Τώρα σε κάθε δήμο να δημιουργηθούν επιτροπές συμβασιούχων γιατί ουσιαστικά όλα είναι υπό αίρεση, η μισθοδοσία, το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά κ.λ.π.
Συνάδελφοι δεν κάνουμε βήμα πίσω από το Δικαίωμα μας στη ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ενώνουμε τη φωνή μας, τη δύναμη μας με τους υπόλοιπους εργαζόμενους παίρνουμε μαζικά στο ΜΕΓΑΛΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 21 ΤΟΥ ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.  





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ