29 Φεβ 2016

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!!




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να μην έρθει το αντισφαλιστικό έκτρωμα στη βουλή. Το προηγούμενο διάστημα με τον αγώνα μας καταφέραμε η συγκυβέρνηση να πραγματοποιήσει ελιγμό όσο αφορά τα Βαρέα και Ανθυγιεινά. Σήμερα χρειάζεται να είμαστε σε αγωνιστική εγρήγορση διότι η συγκυβέρνηση προχωράει στη σταδιακή περικοπή του επιδόματος στα ΒΑΕ υλοποιώντας τα προαπαιτούμενα του Αυγούστου.
Συγκεκριμένα μέσα από το νόμο για το νέο μισθολόγιο (άρθρο 18) έρχεται να περικόψει ουσιαστικά το σχετικό επίδομα για τους συναδέλφους που θα απουσιάζουν από την εργασία τους από 6 μέρες και πάνω. Ενώ στο ίδιο άρθρο δηλώνει ευθαρσώς ότι μέχρι και την 31-12-2017 θα προχωρήσει στην εναρμόνιση του σχετικού επιδόματος με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Και η συγκεκριμένη διάταξη μόνο τυχαία δεν είναι. 
Είναι ενταγμένη στις ανατροπές που προσπαθεί να επιφέρει η κυβέρνηση  στο ασφαλιστικό. Στόχος της είναι να μειώσει όσο περισσότερο γίνεται το λεγόμενο μισθολογικό κόστος προκειμένου να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των δανειστών αλλά και τις απαιτήσεις του μεγάλου κεφαλαίου.
Είναι βαθιά γελασμένοι οι κύριοι της κυβέρνησης, της Ευρωπαϊκής Ένωσης αν με τέτοιου είδους τερτίπια θα νομίσουν ότι θα μας πιάσουν στον ύπνο. Κανένας εργαζόμενος δεν θα πρέπει να αποδεχτεί να σφαγιαστεί για μια φορά ο μισθός του, τα δικαιώματα του και οι κατακτήσεις του. Τώρα ήρθε η στιγμή της αντεπίθεσης. Να μας βλέπουν καθημερινά μπροστά τους. Να μην τολμήσουν να φέρουν στη βουλή το αντιασφαλιστικό έκτρωμα.  
Τη Τρίτη 1-3-2016 στις 14:00 είμαστε μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας κλιμακώνουμε την αντεπίθεση μας απέναντι στο πόλεμο που μας κήρυξαν κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση.  

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ!!

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ