24 Φεβ 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 01-03-2016 ΣΤΙΣ 14:00 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   
Συνάδελφοι-σσες η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ κλιμακώνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα. Η επίθεση της είναι σφοδρή, ολομέτωπη και αφορά το σύνολο της ζωής μας.
Με το μισθολόγιο που πέρασε το προηγούμενο διάστημα  η συγκυβέρνηση αποκαλύπτεται ότι το θέμα των ΒΑΕ δεν έχει λήξει (ας μη ξεχνάμε ότι ήταν στα προαπαιτούμενα του Αυγούστου) αλλά με χειρουργικές κινήσεις το θέμα των ΒΑΕ επανέρχεται. Με συγκεκριμένο άρθρο, το άρθρο 18 του  νόμου για το μισθολόγιο περικόπτει το επίδομα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων για τους συναδέλφους που θα λείψουν από την εργασία τους από 6 μέρες και πάνω και μάλιστα στο ίδιο άρθρο δηλώνει ότι έως τις 31-12-2017 θα εναρμονιστεί με την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία!! Πατώντας πάνω σε αυτό έρχεται και η νέα ταφόπλακα στη κοινωνική ασφάλιση που σφαγιάζει ότι δικαιώματα και κατακτήσεις είχαν απομείνει στη Κοινωνική Ασφάλιση.
Είναι πλέον φανερό ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει βάλει πλώρη να ξεκάνει ότι έχει απομείνει στους εργαζόμενους. Στόχος της είναι να μειώσει ακόμα περισσότερο τη τιμή της εργατικής δύναμης προκειμένου να εξασφαλίσει ή ακόμα και να αυξήσει τη κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Όλο αυτό το διάστημα οι δυνάμεις του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ μπήκαν μπροστά οργάνωσαν μια σειρά κινητοποιήσεις, προσπαθήσαν να ενημερώσουν, να κινητοποιήσουν όλους τος συναδέλφους για το ζήτημα των Βαρέων και Ανθυγιεινών. Με τη στάση μας αλλά και με τον αγώνα μας αναγκάσαν τη κυβέρνηση να πραγματοποιήσει ελιγμό. Σήμερα και κάτω από αυτές τις συνθήκες οφείλουμε να είμαστε σε αγωνιστική ετοιμότητα εάν τολμήσουν να το ξαναεπαναφέρουν θα μας ξαναδούν μπροστά τους.
Συνάδελφοι / σσες απέναντι σε αυτή τη στάση, σε αυτό τον πόλεμο δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού. Οι εργαζόμενοι αλλά και τα υπόλοιπα λαϊκά στρώματα θα πρέπει να απαντήσουν με το δικό μας πόλεμο, με πρωτοβουλίες των σωματείων που θα προκύψουν μέσα από μαζικές διαδικασίες Γενικές Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις κ.λ.π. Να μας βλέπουν κάθε στιγμή μπροστά τους. Να νιώθουν την ανάσα μας. Αυτό το αντιασφαλιστικό έκτρωμα να μην έρθει στη βουλή αλλά ακόμα και αν τολμήσουν απαντάμε μαζικά, δυναμικά με 48ώρη ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν μαζί μας.  Ο κάθε χώρος δουλειάς να γίνει ορμητήριο αγώνα και μαζικού γενικού ξεσηκωμού.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλα τα σωματεία των δήμων, όλους τους συναδέλφους σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Εργασίας τη Τρίτη 1-3-2016 στις 14:00


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ