6 Σεπ 2013

Για την συνάντηση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α.



Σεπτέμβρης  2013

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ πραγματοποίησε σήμερα Παρασκευή 6 Σεπτέμβρη  συνάντηση με τον πρόεδρο της Π.Ε.Δ.Α. (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).
Στη συνάντηση εκφράσαμε τη ριζική αντίθεση μας στην αξιολόγηση δομών και προσώπων, την κινητικότητα, την ενδοδημοτική κινητικότητα, που προωθείται από τους δημάρχους και έχει τη σύμφωνη γνώμη κυβέρνησης και ΠΟΕ ΟΤΑ.
Αυτές οι προτάσεις από τους δημάρχους ουσιαστικά δίνουν χέρι βοηθείας στην κυβέρνηση, αποδέχονται και νομιμοποιούν τις απολύσεις, αποδέχονται την παράδοση βασικών τομέων των δήμων στους ιδιώτες είτε απευθείας, είτε μέσο ΣΔΙΤ και την ανταποδοτικότητα .

Εκφράσαμε την αντίθεση μας στο ότι οι παιδικοί σταθμοί δεν έχουν ανοίξει, όσοι ανοίξουν έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων. Αντί να ανανεωθούν άμεσα όλες οι συμβάσεις και να δρομολογηθεί η μονιμοποίηση αυτών των εργαζομένων για να μπορέσουν να λειτουργήσουν στοιχειωδώς οι σταθμοί, οι δήμαρχοι προχωράνε σε νέες προσλήψεις με 2μηνες συμβάσεις. Πράγμα που είναι πλήρως αντιπαιδαγωγικό να αλλάζουν τα παιδιά κάθε 2 μήνες παιδαγωγό. Η κατάσταση αυτή μαζί με τις χιλιάδες παιδιά που μείνουν έξω από παιδικούς σταθμούς κάνει την κατάσταση εκρηκτική.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ αναδείχνοντας τις ευθύνες των δημοτικών αρχών, καλεί τα Σωματεία των δήμων και τους εργαζόμενους να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα, να πάρουν την υπόθεση της απεργίας στις 18 & 19 Σεπτέμβρη στα χέρια τους. Μέσα από μαζικές διαδικασίες, με αποφάσεις Γενικών Συνελεύσεων, με συλλογικές αποφάσεις, με συγκεντρώσεις σε κάθε χώρος δουλειάς, σε κάθε υπηρεσία και γραφείο να οργανώσουν την πάλη για να μην περάσει η αξιολόγηση και η κινητικότητα που οδηγούν σε απολύσεις.

Να πάρουν μαζικά μέρος στη Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη στις 10 το πρωί στο ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (Βερανζέρου 1, 2ος όροφος Πλ. Κάνιγγος) για να αποφασίσουμε τα επόμενα βήματα μας για την οργάνωση του αγώνα με τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη των εργαζόμενων.

                                            
                                                         H Διοίκηση του Συνδικάτου