15 Σεπ 2013

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο πρωθυπουργός μίλησε για αισιοδοξία, ότι μέχρι το 2020 η χώρα θα έχει γίνει ανταγωνιστική και ισχυρή, θα έχει ξανοιχτεί στο δρόμο της ανάπτυξης.
Ο λαός έχει πια πείρα. Κάθε φορά που οι κυβερνήσεις του κεφαλαίου εκφράζουν αισιοδοξία, ετοιμάζουν νέα διαρκή σφαγή των εργαζόμενων και του λαού.
Οι εξελίξεις στον κλάδο τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς: Ήδη έχουμε τους  σχολικούς φύλακες που είναι σε διαθεσιμότητα και μέχρι τις 23 του Σεπτέμβρη ακολουθούν οι συνάδελφοι δημοτικοί αστυνομικοί, ενώ ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του κλάδου θ' ακολουθήσει το επόμενο διάστημα. Δηλαδή από τον Οκτώβρη έως το τέλος του χρόνου άλλες 12.500 χιλιάδες εργαζόμενοι.
Οι παιδικοί σταθμοί έχουν μεγάλες ελλείψεις προσωπικού καθώς δεν έχει ανανεωθεί η σύμβαση των εργαζομένων.
Ο νόμος για το νέο σχολείο που ψηφίστηκε στη Βουλή κάνει την κατάσταση στην παιδεία για την λαϊκή οικογένεια εκρηκτική.
Προχωράνε ακάθεκτα τις ιδιωτικοποιήσεις σε όλους τους κρίσιμους, για τη ζωή του λαού, τομείς (νερό, λιμάνια, αεροδρόμια, ενέργεια, καθαριότητα, πράσινο, αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, κοινωνικές υπηρεσίες, κλπ.). Ξέρουμε καλά ότι χέρι-χέρι με τις ιδιωτικοποιήσεις πηγαίνουν οι απολύσεις, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η εντατικοποίηση και η αύξηση της ανταποδοτικότητας.
Ετοιμάζουν νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ κλπ.
Για μας αγαπητοί συνάδελφοι είναι καθαρό ότι η  ΠΟΕ ΟΤΑ δε μπορεί να οργανώσει και να συντονίσει τη δράση των σωματείων, αφού κινείται στη γραμμή του συμβιβασμού και της υποταγής. Δείτε τη συμφωνία τους με την κυβέρνηση για την αξιολόγηση δομών και προσώπων και την κινητικότητα
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ είναι αυτό που μπορεί να συντονίσει και να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων στον κλάδο γιατί έχει καθαρό ταξικό προσανατολισμό και πλαίσιο που απαντάει στις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων αναδεικνύοντας τους υπαιτίους.

Απαιτείται να ριχτούμε όλοι στη μάχη για την επιτυχία της 48ωρης απεργίας στις 18 & 19 Σεπτέμβρη και στη συγκέντρωση την Τετάρτη, 18 Σεπτέμβρη, 10.30 π.μ στην ΟΜΟΝΟΙΑ. Τις λίγες μέρες που απομένουν πρέπει να χτυπήσει η καμπάνα του αγώνα παντού, σε κάθε τόπο δουλειάς, σε κάθε επιχειρησιακό σωματείο. Με γενικές συνελεύσεις εκεί που δεν έχουν γίνει, με συσκέψεις και συζητήσεις, με τη συμμετοχή όλων μας, οργανώνουμε την πάλη, με εμπιστοσύνη στη δύναμη και το δίκιο μας.
Όλοι σαν ένας άνθρωπος να πούμε, «τέρμα οι θυσίες για την πλουτοκρατία».
Το μέλλον μας δε μπορεί να είναι η φτώχεια, η ανεργία, η μόνιμη ανασφάλεια.
Κανένας εργάτης να μη μείνει μόνος του, κανένας να μην κάνει πίσω.
Να πάρουν φωτιά τα γκαράζ και τα δημαρχεία. Να νεκρώσουν οι τόποι δουλειάς.

Να Κλιμακώσουμε τον αγώνα με μαζική συμμετοχή όλων μας στις Γενικές Συνελεύσεις των Σωματείων την Πέμπτη 19 και την Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη, για να συζητήσουμε και να αποφασίσουμε την κλιμάκωση του αγώνα.

Να προετοιμάσουμε τη δουλειά μας στα σωματεία και μαζί με τις λαϊκές επιτροπές να πρωτοστατήσουμε στην οργάνωση της πάλης μπροστά στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Να ανοίξουμε αυτό το ζήτημα στις ΓΣ των επιχειρησιακών σωματείων και να ενημερώσουμε τους εργαζόμενους. Να μην το επιτρέψουμε, να κόψουμε τα χέρια σε όποιον επιχειρήσει να αφήσει άστεγο, τον άνεργο, τον χαμηλόμισθο, τον χαμηλοσυνταξιούχο, τον ίδιο το συνάδελφο μας.

Απαντώντας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, το ταξικό κίνημα προετοιμάζει το Σάββατο 5 Οκτώβρη συλλαλητήριο στην Αττική στην Ομόνοια στις 11πμ. απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη αντεργατική πολιτική. Δε θα περιμένουμε μόνο την ημέρα εκείνη, αλλά δουλεύουμε οργανωμένα και με συλλογικές διαδικασίες για την επιτυχία του, την ενημέρωση των εργαζομένων, την ανάγκη που υπάρχει σήμερα για την ενίσχυση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Κλιμακώνουμε τη δράση μας αναδεικνύοντας το ρόλο της ΠΟΕ ΟΤΑ, των δημοτικών αρχών. Δε θα χαρίσουμε σε κανέναν το δικαίωμά μας για μόνιμη και σταθερή δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Παλεύουμε για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που γεννά τα προβλήματα σήμερα. Παίρνουμε εμείς, οι εργαζόμενοι στους Δήμους, ΜΑΖΙ με τον υπόλοιπο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, την υπόθεση στα χέρια μας. Να γίνουμε εμείς αφέντες του πλούτου που παράγουμε.

Γι΄ αυτό επιμένουμε στο σχεδιασμό και τη δράση για την αλλαγή συσχετισμών δύναμης στα πρωτοβάθμια σωματεία που πάνε για εκλογές, με την ενίσχυση των ταξικών ψηφοδελτίων, με νέες δυνάμεις στις γραμμές του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ. Σωματεία με γερές βάσεις στους τόπους δουλειάς, αποκούμπι των εργαζομένων, δύναμη ελπίδας και ανατροπής.                        


Η Γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ




                                                        Ψήφισμα                      15/9/2013
  
Η  Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής καταδικάζει τι σχεδιασμένη ιμπεριαλιστική επίθεσης στη Συρία.
Η επιθετικότητα του ιμπεριαλισμού κλιμακώνεται, σχεδιάζεται άμεση στρατιωτική επέμβαση  στη Συρία από τις ΗΠΑ το ΝΑΤΟ και την Γαλλία.
Η Ελληνική κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες για το έγκλημα που θα συντελεστεί, γιατί όπως και στο παρελθόν, συμμετέχει σε αυτούς τους σχεδιασμούς με την παροχή διευκολύνσεων, όπως η βάση της Σούδας και η χρήση του αεροδρομίου της Καλαμάτας. Έχουν τεράστια ευθύνη και αυτέ ς οι πολιτικές δυνάμεις που με τον ένα ή των άλλο τρόπο νομιμοποιούν την επέμβαση, υιοθετώντας τα ιμπεριαλιστικά προσχήματα για την χρήση χημικών αερίων κλπ.
 Είναι γνωστή η επιχειρηματολογία τους,  τα ίδια προσχήματα χρησιμοποιήθηκαν για να δικαιολογήσουν και στο παρελθόν στρατιωτικές  επεμβάσεις όπως στο Ιράκ.
Η εργατική τάξη, το ταξικό κίνημα δε μπορεί παρά να είναι σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση γι αυτές τις εξελίξεις, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που δυναμώνουν οι ανταγωνισμοί μεταξύ ισχυρών καπιταλιστικών χωρών για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων στην περιοχή. Να μην πιστέψει κανείς τα λόγια τους ότι τάχα επιδιώκουν ειρηνική λύση, κανένας εφησυχασμός. Είναι έτοιμοι από καιρό, χρόνο κερδίζουν για να εξασφαλίσουν πιο στέρεες  συμμαχίες για τα συμφέροντα τους.
Κανένα συμφέρον δεν έχει η εργατική τάξη από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, ποτέ δεν είχε από το μακέλεμα του λαού μιας χώρας, μόνο η αστική τάξη βλέπει κέρδη και ωφέλει από τέτοιες στρατιωτικές επεμβάσεις. 
-        Καταδικάζουμε με τον ποιο κατηγορηματικό τρόπο την σχεδιασμένη στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, κάθε λαός έχει δικαίωμα να καθορίζει μόνος το μέλλον  του.
-        Απαιτούμε καμία εμπλοκή και καμία διευκόλυνση της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.
-        Να κλείσει τώρα η βάση στη Σούδα και όλες οι στρατιωτικές βάσης του ΝΑΤΟ.
ΟΥΤΕ ΓΗ ΟΥΤΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.
 Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στην εργατική τάξη και το λαό της Συρίας

Η Γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ


ΨΗΦΙΣΜΑ

Η Γενική Συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση σε βάρος στελεχών του ταξικού κινήματος από την φασιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής στο Πέραμα.

Η άνανδρη επίθεση από τα φασιστοειδή τσιράκια της εργοδοσίας και γνωστά στην κοινωνία του Περάματος, με ρόπαλα και σιδερολοστούς οδήγησαν 9 πρωτοπόρους αγωνιστές  στο νοσοκομείο.

Αυτός είναι ο ρόλος τους και η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι πρέπει να τους απομονώσουν από κάθε χώρο δουλειάς.

Καλούμε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους των δήμων με ανακοινώσεις να καταγγείλουν και να καταδικάσουν τα μαντρόσκυλα και τους μπράβους των αφεντικών.
                                     
  Η Γενική συνέλευση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ