29 Μαΐ 2013

Να μην κλείσει κανένας Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός. Να δημιουργηθούν νέες διευρυμένες και σύγχρονες δομές για το παιδί.



Να μην κλείσει κανένας Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός.
Να δημιουργηθούν νέες διευρυμένες και σύγχρονες δομές για το παιδί.

Αυτήν την περίοδο χιλιάδες γονείς αναζητούν θέση στους παιδικούς σταθμούς των Δήμων της Αττικής για τα παιδιά τους. Για άλλη μια χρονιά θα είναι χιλιάδες εκείνα τα παιδιά που θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών.
Φέτος η κατάσταση στους παιδικούς σταθμούς θα είναι ακόμη χειρότερη, αφού από τη μια σταματά για την νέα περίοδο η χρηματοδότηση τους από το ΕΣΠΑ και από την άλλη η συγκυβέρνηση (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) ετοιμάζει ήδη τη συρρίκνωση και το κλείσιμο των δομών για το παιδί μέσα από την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων και τις απολύσεις προσωπικού. Στον κατάλογο των φορέων των Δήμων που ετοιμάζονται για κλείσιμο φιγουράρουν πρώτες οι λαϊκές συνοικίες της Αθήνας και του Πειραιά!
Το κλείσιμο και η συρρίκνωση των Νομικών Προσώπων που περιλαμβάνουν τους παιδικούς σταθμούς και τις κύριες κοινωνικές δομές των Δήμων για το παιδί, τους γέροντες και την οικογένεια θα τσακίσει παραπέρα τις νέες οικογένειες που έχουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία και την αναδουλειά και ψάχνουν αγωνιωδώς για μια θέση να ακουμπήσουν τα παιδιά τους, τους γέροντες, που αναζητούν μια στήριξη, τη λαϊκή οικογένεια που ζει την αντιλαϊκή επέλαση και οδηγείται στην εξαθλίωση.
Αυτό το έγκλημα ενάντια στην εργατική λαϊκή οικογένεια δεν πρέπει να περάσει!
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής είχε έγκαιρα και από χρόνια διατυπώσει τη θέση τους για κατάργηση των Νομικών Προσώπων και αφού πρώτα διασφαλιστεί το πέρασμα των εργαζομένων και των υπηρεσιών στις οργανωμένες υπηρεσίες των Δήμων. Κυβερνήσεις και Δημοτικές αρχές είχαν επιλέξει τη λειτουργία των Νομικών Προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων γιατί διευκόλυνε το πέρασμα της ανταποδοτικής και ιδιωτικοοικονομικής λειτουργίας στους Δήμους, το χαράτσωμα του λαού.  Από κοντά οι  συνδικαλιστικές πλειοψηφίες στην ΠΟΕ-ΟΤΑ που έβαζαν πλάτη σε αυτή τη λογική! Μαζί τους με Δημάρχους παραπλανούν και καθησυχάζουν τους συναδέλφους, επιχειρώντας τάχα να παρεμποδίσουν τις απολύσεις συναδέλφων.
 Είναι  επικίνδυνοι, απομονώστε τους!
Σήμερα δε μπορούμε παρά να είμαστε ριζικά αντίθετοι με την κατάργηση των Νομικών Προσώπων γιατί γνωρίζουμε και τις επιδιώξεις και τις προθέσεις της Κυβέρνησης και με βάση το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων  θα συνοδεύεται με απολύσεις.  
Επιδιώκει την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Δήμους και στο δημόσιο και το πέρασμα των αντίστοιχων υπηρεσιών στους ιδιώτες, στις Μ.Κ.Ο, στις λεγόμενες συνεταιριστικές επιχειρήσεις των ανέργων-απολυμένων που τάχα αύριο θα γίνουν αφεντικά και θα εφορμούν στην τσέπη της λαϊκής οικογένειες για να επιβιώσουν.
Η ιδιωτικοποίηση αρμοδιοτήτων των Δήμων, το κλείσιμο των Νομικών Προσώπων, οι απολύσεις των εργαζομένων δεν είναι θέμα που αφορά μόνο τους εργαζόμενους στους Δήμους.
Αφορά πρώτα και κυρία την εργατική λαϊκή οικογένεια και ενιαία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί. Καλούμε την λαϊκή οικογένεια μαζί με τους εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς, να δώσουμε ενιαία τη μάχη για να μην μείνει κανένα παιδί έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Να δημιουργήσουμε ενιαίο μέτωπο από εργαζόμενους στους δήμους, γονείς, Σωματεία και φορείς, συνταξιούχοι,  λαϊκές επιτροπές σε κάθε δήμο που θα βάλει στο προσκήνιο τις ανάγκες των παιδιών, της λαϊκής οικογένειας για δημόσια, δωρεάν προσχολική αγωγή για όλα τα  παιδιά και από κοινού να παλέψουμε για :  
·        Δημόσιους – Δωρεάν - Σύγχρονους και Ασφαλείς Παιδικούς Σταθμούς με κτιριακή επάρκεια, καταλληλότητα, υποδομή, ποιότητα του φαγητού.
·        Μόνιμο, εξειδικευμένο και επαρκές προσωπικό με τον ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής και με ενιαίο παιδαγωγικό πρόγραμμα.
·        Να μην κλείσει κανένας Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός. Να δημιουργηθούν νέοι, γιατί δεν επαρκούν.
·        Να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων και να γίνουν δεκτά όλα τα παιδιά Ελλήνων και μεταναστών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Να μη γίνει καμιά απόλυση. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
·        Να καταργηθούν τα τροφεία.
·        Γενναία χρηματοδότηση τους από τον κρατικό προϋπολογισμό τώρα, αξιοποίηση και των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για αυτό το σκοπό.
                                   
                                      H Διοίκηση του Συνδικάτου