27 Νοε 2012

Σε «διαθεσιμότητα» πρέπει οι εργαζόμενοι να βγάλουν την ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ μας έχει συνηθίσει εδώ και χρόνια στις κρίσιμες στιγμές του κάθε αγώνα να «τα στρίβει» με διάφορους τρόπους. Τώρα που η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη, η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ απλώνει χέρι βοηθείας! Καλώντας τους συλλόγους να γίνουν υπονομευτές οι ίδιοι του αγώνα τους, μαζί με τους Δημάρχους για να στείλουν στοιχεία για τους «επίορκους».

Οι δυνάμεις που συγκροτούν σήμερα την ΠΟΕ ΟΤΑ αποδέχονται την επιχείρηση  τρομοκράτησης των συναδέλφων που επιχειρείται από την Κυβέρνηση και υλοποιείται μέσα από το νόμο του Μεσοπρόθεσμου, με μοχλό την διαθεσιμότητα και  την ακόμη πιο αντιδραστική μεταρρύθμιση του πειθαρχικού δικαίου για τους εργαζόμενους στο Δημόσιο!
Ένα αντιδραστικό μόρφωμα που τσουβαλιάζει πίσω από την λέξη επίορκος όλους τους πειθαρχικά διωκόμενους, ανεξάρτητα αν κάποιος έχει κλέψει ή καταχραστεί ή  διώκεται για τη συνδικαλιστική ή για την πολιτική του δράση. Και έχει μοναδικό στόχο να μη βρεθεί κανείς να σηκώσει κεφάλι στην αντιλαϊκή επιδρομή και το πογκρόμ των απολύσεων που έχουμε μπροστά μας.

Χέρι -χέρι Κυβέρνηση, Δήμαρχοι  και δυστυχώς από κοντά η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ, αφού βρήκαν αντιστάσεις στο μέτωπο των εργαζομένων περνάνε στην συκοφάντησή τους, στην κατηγοριοποίηση των συναδέλφων προκειμένου να περάσουν τα μέτρα διασπώντας την ενότητα που έχει επιτευχθεί. Το οπλοστάσιο της συκοφάντησης των εργαζομένων είναι φτιαγμένο από τα υλικά και την ηθική του κόσμου που υπηρετούν, του κόσμου της εκμετάλλευσης!
«Επίορκη» θα είναι σήμερα η ηγεσία της ΠΟΕ ΟΤΑ που πρέπει οι εργαζόμενοι να τη βγάλουν σε «διαθεσιμότητα» αν συνεχίσει να χορεύει στο χαβά και τον εκβιασμό που στρώνουν η Κυβέρνηση και τα παπαγαλάκια της!

Καλούμε τους συναδέλφους να παρακάμψουν το κάλεσμα της ηγεσίας της ΠΟΕ ΟΤΑ, να μην ανοίξει κανένα γραφείο προσωπικού, να μη φύγει κανένα στοιχείο. Για όποιον υπάλληλο υπάρχουν κατηγορίες ότι έκλεψε, καταχράστηκε κλπ. υπάρχουν πειθαρχικά, υπάρχουν δικαστήρια όπου κρίνεται η ενοχή τους ή  αθωότητά τους.   

H Διοίκηση του Συνδικάτου