15 Οκτ 2012

Προς: τους συναδέλφους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με πεντάμηνες συμβάσεις μέσω Μ.Κ.Ο στους δήμους της Αττικής.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
     Προς:   τους  συναδέλφους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί με
       πεντάμηνες συμβάσεις μέσω Μ.Κ.Ο στους δήμους της Αττικής.

Συνάδελφε
Απευθυνόμαστε σε εσένα ξέροντας ότι μπορεί να ήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα άνεργος ή νέος που έψαχνες για δουλειά. Ξέροντας ότι κάτω από την πίεση της ανεργίας αναγκάζεσαι να δουλεύεις σε αυτές τις άθλιες ΜΚΟ, που λειτουργούν ως δουλεμπορικά γραφεία και έχουν τους εργαζόμενους χωρίς εργασιακά δικαιώματα, χωρίς μέτρα προστασίας, χωρίς ΣΣΕ, με αποδοχές 625 ευρώ μεικτά, χωρίς άδεια, σαν φτηνό εργατικό δυναμικό σχέση δούλου – σκλάβου.
Μπροστά σε αυτήν την κατάσταση οφείλουμε μόνιμοι και εργαζόμενοι μέσω ΜΚΟ να οργανώσουμε την πάλη μας για να σταματήσει η εκμετάλλευση που δεχόμαστε. Άλλωστε η επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση είναι συνολική και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Δεν κάνει διάκριση.
Συνάδελφε
Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής καλεί τους συναδέλφους που εργάζονται σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, το Σάββατο 20 Οκτώβρη και ώρα 10.30 το πρωί στην αίθουσα Εμποροϋπαλλήλων Αγ Φιλοθέης 5 β πίσω από την Μητρόπολη, προκειμένου να συντονίσουμε την δράση για:
·        Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, έγκαιρη και σταθερή πληρωμή.
·        Να μην αποδοθεί στις Μ.Κ.Ο το 5% της χρηματοδότησης του προγράμματος, άλλα να δοθεί στους εργαζόμενους στο πρόγραμμα.
·        Για ίδια δικαιώματα, ωράριο και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς για όλους.
·        Οι 5μηνίτες συνάδελφοι να εντάσσονται, ανάλογα με την ειδικότητα, στο σχεδιασμό των υπηρεσιών των δήμων. Η εποπτεία και ο έλεγχος τους να είναι αποκλειστικά έργο των υπηρεσιών τους, καμία ανάμειξη των ανθρώπων της Μ.Κ.Ο
·        Διεύρυνση και χρηματοδότηση των δημόσιων κοινωνικών δομών, μόνιμο προσωπικό.
·        Το πρόγραμμα και η χρηματοδότηση του να περάσει στους δήμους. Να φύγουν οι Μ.Κ.Ο. έξω από το πρόγραμμα – έξω από τους δήμους και τις δημόσιες υπηρεσίες             
                                             H Διοίκηση του Συνδικάτου