8 Απρ 2012

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ

Συνάδελφοι-ες                                                                                                                  Απρίλης 2012
Η συγκυβέρνηση μετά από εισήγηση του κ. Σγουρού ψηφίζει νομοσχέδιο στη βουλή που προχωρά στην ιδιωτικοποίηση με την μέθοδο των ΣΔΙΤ ολόκληρης της αρμοδιότητας της Διαχείρισης των αποκριμάτων (ΦΟΣΔΑ), υλοποιώντας την απόφαση τους για ιδιωτικοποίηση της καθαριότητα (αποκομιδή, διαχείριση, επεξεργασία) καθώς και άλλες αρμοδιότητες των ΟΤΑ. Αυτοί σήμερα, στα μέσα της καπιταλιστικής κρίσης είναι οι νέοι τομείς κερδοφορίας, τα νέα φιλέτα των μεγαλοεπιχειρηματιών. Γι αυτό ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αποτελούσε αίτημα όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου.
Το πόσο επικερδής είναι η διαχείριση των απορριμμάτων το αποδεικνύει ο ανταγωνισμός που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μεγαλοεταιρίες που δραστηριοποιούνται σε ανακύκλωση, διαχείριση, επεξεργασία, απορριμμάτων και στην παραγωγή ενέργειας και μάλιστα με ρυπογόνες μεθόδους (καύση).
Συνυπεύθυνοι σ' αυτήν την κατάσταση είναι τόσο περιφερειάρχης Αττικής κ Σγουρός που έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδιωτικοποίηση, με την στήριξη των δημαρχών που τόσα χρόνια συναινούσαν ουσιαστικά με τις κατευθύνσεις των κυβερνήσεων (γιατί ο ΕΣΔΚΝΑ δικές της επιλογές υλοποιεί), όσο και ο κυβερνητικός και εργοδοτικός συνδικαλισμός που διαφωνούν με τον τρόπο αλλά αποδέχονται τον πυρήνα των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των ιδιωτικοποιήσεων  (τριών αντί τεσσάρων εργοστασίων, ΣΔΙΤ ) κλπ.
·    Να σταματήσει κάθε επιχειρηματική δράση στους ΟΤΑ.
·    Αποκλειστικά δημόσιο φορέα διαχείρισης απορριμμάτων .
·    Πλήρη κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό όλων των δαπανών για την διαχείριση των απορριμμάτων. Κατάργηση των ανταποδοτικών τελών.
·   Δίκαιη και χωροταξικά ορθολογική κατανομή των νέων μονάδων επεξεργασίας και τελικής διάθεσης απορριμμάτων έξω από το ήδη βεβαρημένο Λεκανοπέδιο Αττικής.
·   Προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή, ορθολογική μεταφορά μέσω σταθμών μεταφόρτωσης, πλήρη αποκατάσταση των ανεξέλεγκτων χωματερών, με την επιλογή κατάλληλου μίγματος, σύγχρονοι μέθοδοι επεξεργασίας.
·    Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Καλούμε τους εργαζόμενους σε όλους τους  Δήμους της Αττικής να πάρουν μέρος στην στάση εργασίας τις τρεις τελευτές ώρες κάθε βάρδιας την Δευτέρα 9 Απρίλη και να πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις, συνελεύσεις σε κάθε χώρο δουλειάς για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι για την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων.
Να βγάλουν συμπεράσματα από την στάση των κομμάτων της συγκυβέρνησης και των συμμάχων της και να τους τιμωρήσουν και με την ψήφο τους.

  H Διοίκηση του Συνδικάτου