23 Απρ 2012

ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ, ΓΚΡΕΜΙΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 10 π.μ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σας καλεί να συμμετέχετε όλοι και όλες στην συγκέντρωση που διοργανώνει το ΠΑΜΕ την Τρίτη 1η Μάη στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας.
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,
Η κρίση βαθαίνει και η επίθεση δυναμώνει ισοπεδώνοντας κάθε εργατικό δικαίωμα τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Βρισκόμαστε μπροστά στην συλλογική προσπάθεια του αστικού συστήματος για την κατάργηση των ΣΣΕ, στην νέα μείωση μισθών και μεροκάματων. Νέα μέτρα ετοιμάζουν για τον Ιούνιο.
Παίρνοντας υπόψη τις εξελίξεις που ζούμε, την επιθετικότητα των δυνάμεων του κεφαλαίου, την όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε, καλούμαστε να οργανώσουμε καλύτερα την πάλη μας για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής, για την υπεράσπιση της ζωής της εργατικής οικογένειας από τη φτώχεια και την εξαθλίωση για να μην δουλεύουμε από ήλιο με ήλιο για να τα βγάλουμε πέρα. Καμιά υποταγή, κανένα συγχωροχάρτι σε αυτήν τη βαρβαρότητα. Μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα, εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο και μας ανήκει. Το πισωγύρισμα σε συνθήκες προηγουμένων δεκαετιών δεν είναι ο ρεαλισμός της εποχής.
Όλοι στον αγώνα για μια ζωή αντάξια της δουλειάς μας και των αναγκών μας. Για να γίνει η εργατική τάξη δύναμη ανατροπής και εξουσίας.
Με αυτήν την απόφαση τιμάμε τη φετινή πρωτομαγιά. Δυναμώνοντας την αλληλεγγύη μας στον ηρωικό αγώνα των εργαζόμενων στην Ελληνική Χαλυβουργία που βρίσκονται σε απεργία πάνω από έξι μήνες. Αρνήθηκαν να υποταχτούν στη σύγχρονη εξαθλίωση. Ύψωσαν μέτωπο στην εκ περιτροπής εργασία, στους μισθούς των 500 ευρώ, στην τρομοκρατία και τις μαζικές απολύσεις. Δείχνουν το δρόμο.
Η συγκέντρωση στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας σηματοδοτεί την θέληση μας ώστε ο αγώνας αυτός με τα ταξικά χαρακτηριστικά, τις μορφές πάλης, το περιεχόμενο, την αλληλεγγύη, να πάρει γενικότερα χαρακτηριστικά και να απλωθεί παντού να πολλαπλασιαστούν οι χαλυβουργίες, να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Κάθε εργατικός χώρος να γίνει κάστρο αντίστασης. Αυτή  είναι η καλύτερη αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών. 
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ σας καλεί να συμμετέχετε στις φετινές πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις τιμής και δόξας στους αγώνες και τις θυσίες της εργατικής τάξης. Να δυναμώσει η δράση των ταξικών δυνάμεων, του λαϊκού κινήματος που είναι καρφί στο μάτι της πλουτοκρατίας και των κομμάτων της. Τους τρομάζει η στάση της ανυπακοής και της απειθαρχίας. Τους φοβίζει η θέση που καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία να παλέψουν για να μη γίνουν μέρος ενός προβλήματος που δε δημιούργησαν οι ίδιοι, πως την κρίση πρέπει να την πληρώσει το κεφάλαιο, η εργοδοσία, το αστικό κράτος που λειτουργεί για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
Σήμερα υπάρχουν όλες οι αναγκαίες υλικές προϋποθέσεις να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους ΟΤΑ να έχουμε όλοι μόνιμη & σταθερή δουλειά, με 7ωρο 5ήμερο 35ωρο, με αύξηση των αποδοχών.
Να έχουμε μισθούς και συντάξεις, που θα ανταποκρίνονται στο ύψος των σημερινών λαϊκών αναγκών.
Να έχουμε αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν παροχές σε υγεία, μόρφωση, λαϊκή στέγη, για πολιτισμό, αθλητισμό και περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
Συνάδελφοι
Παραγκωνίστε και περιθωριοποιήστε τις συνδικαλιστικές πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΠΟΕ ΟΤΑ που σέρνουν συνεχώς στα τραπέζια του κοινωνικού διαλόγου τους εργαζόμενους, είναι αυτοί που έχουν κάνει ότι περνάει από το χέρι τους για να υπονομευτούν οι ταξικοί αγώνες, για να υλοποιηθούν οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές χωρίς λαϊκές αντιδράσεις, για να οδηγηθεί η συσσωρεμένη λαϊκή δυσαρέσκεια σε ανώδυνη για την εξουσία των μονοπωλίων κατεύθυνση.
Εγκατέλειψε μαζικά τα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και τα άλλα κόμματα του «ευρωμονόδρομου». Υπάρχει διέξοδος! Να βαδίσουμε στο δρόμο της κοινωνικής  συμμαχίας με τους αυτοαπασχολούμενους την φτωχή αγροτιά. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να αλλάξει ο σημερινός αρνητικός συσχετισμός δύναμης. Αυτός είναι ο δρόμος ώστε να πετάξουμε από πάνω μας τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να ανατρέψουμε τη δικτατορία των μονοπωλίων που ντύνεται με το μανδύα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Να τραβήξουμε το δικό μας δρόμο ανάπτυξης, που θα έχει ως μοναδικό κίνητρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Αυτός είναι ο δρόμος της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας.
   Όλοι στη μάχη, όλοι στους δρόμους! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΜΕ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ 10π.μ.

                                            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ