26 Αυγ 2011

Το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας Η Ομοσπονδία Γονέων Αθήνας

Πραγματοποιούν την Τρίτη 30 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ στις 11 το πρωί παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να καταγγείλουν την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στους παιδικούς σταθμούς σε όλη την ΑΤΤΙΚΗ με τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού, που έχουν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό χιλιάδων παιδιών από τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Καθώς επίσης και την απαράδεκτη στάση της κυβέρνησης να «λύσει» προσωρινά το πρόβλημα με προσλήψεις δίμηνων συμβάσεων ώστε να αμβλύνει αντιδράσεις που έχουν εκδηλωθεί δικαιολογημένα από τους χιλιάδες εργαζόμενους σε όλη την ΑΤΤΙΚΗ.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση:
· Να μην κλείσει κανένας παιδικός σταθμός στους Δήμους.
· Να ιδρυθούν άμεσα νέοι σταθμοί έτσι ώστε να γίνονται δεκτά όλα τα παιδιά που κάνουν αίτηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Να μη γίνει καμία απόλυση. Να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Αύξηση τώρα της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό για να καλυφθούν οι διευρυνόμενες λαϊκές ανάγκες, για ασφαλείς και δωρεάν υποδομές, με το αναγκαίο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
· Να δημιουργηθεί κατάλληλη κτιριακή υποδομή με αξιοποίηση της δημοτικής, της κρατικής περιουσίας. Να καταργηθεί κάθε πληρωμή από τους γονείς και να χρηματοδοτηθούν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί από τον κρατικό προϋπολογισμό.
· Αποκλειστικά κρατικούς - δημόσιους - δωρεάν, σύγχρονους και ασφαλείς παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά.
Τα διοικητικά συμβούλια