11 Αυγ 2011

Οργανωμένη απειθαρχία στην εφαρμογή του αυξημένου ωραρίου.Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.


Οργανωμένη απειθαρχία στην εφαρμογή του αυξημένου ωραρίου.


Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.



Αθήνα 11 Αυγούστου 2011


Με πρόσχημα την εξυπηρέτηση του πολίτη, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανατρέπει καθημερινά τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζόμενων στο δημόσιο και τους ΟΤΑ, αυξάνοντας το ωράριο εργασίας κατά 2,5 έως και 10 ώρες την εβδομάδα, κάνει πιο ελαστικές τις εργασιακές μας σχέσεις, μειώνει παραπέρα τους μισθούς μας. Απειλεί και προετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων από το δημόσιο και τους ΟΤΑ. Όλα αυτά αποτελούν μια ακόμα βάρβαρη επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα.


Η κυβέρνηση θέλει ένα κράτος ακόμα πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία του κεφαλαίου, που θα υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του, με υπαλλήλους πιο «φτηνούς», χωρίς δικαιώματα, πειθαναγκασμένους να υλοποιούν αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές.


Συνάδελφοι: Αυτή η επίθεση της κυβέρνησης έχει επιπτώσεις σε όλους μας. Είναι ανάγκη να οργανώσουμε την πάλη μας απέναντι στις αντιλαϊκές και αντεργατικές επιλογές της κυβέρνησης. Ήδη δεκάδες σωματεία των ΟΤΑ έχουν πάρει αποφάσεις να μην εφαρμοστεί το αυξημένο ωράριο εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.


Καμιά ανοχή. Παίρνουμε την υπόθεση στα χέρια μας και απαιτούμε:


· Οργανωμένη απειθαρχία στην εφαρμογή αυξημένου ωραρίου


· 7ωρο, πενθήμερο, 35ωρο.


· Όχι στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, όχι σε ελαστικά ωράρια.


· Κατώτερο βασικό μισθό 1.400 € και ανάλογη κλιμάκωση στις άλλες κατηγορίες.


Συνάδελφοι


Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συζητήσουμε σε όλους τους χώρους δουλειάς μέσα από γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, περιοδείες.


Ο κυβερνητικός συνδικαλισμός στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ ΟΤΑ σχεδόν συμπάσχει με την κυβέρνηση και ως τέτοιος κρύβει από τους εργαζόμενους ότι οι αντεργατικές μεθοδεύσεις εξυπηρετούν στρατηγικούς στόχους του κεφαλαίου.


Παραμέρισε τους. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να νομιμοποιήσουν ούτε τις αποφάσεις της κυβέρνησης, ούτε τη στάση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού στην ΑΔΕΔΥ και την ΠΟΕ ΟΤΑ.



H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου