21 Ιαν 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συμβασιούχους

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21 Γενάρης 2011
Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις

Η πρόταση του εισαγγελέα όπως και του αρμόδιου εισηγητή στην συνεδρίαση του Αρείου πάγου ήταν αρνητική για το δικαίωμα στην εργασία και την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να απογοητευτούν. Αντίθετα τώρα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπόλογες και συνένοχες για το καθεστώς ομηρίας που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι σήμερα! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με το δεκανίκι τους το ΣΥΝ, ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 που στην ουσία απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Το δικαίωμα στην πλήρη μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών» με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Είναι ευθύνη της κυβέρνησης καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών διοικήσεων να μονιμοποιήσουν των συμβασιούχων καθώς και να διασφαλίσουν τα χρήματα για την πληρωμή τους .
Το ασφαλές κριτήριο είναι οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος στην πλήρη σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαίος αγώνας όλων των εργαζόμενων για:
· Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
· Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν τη μερική ελαστική και προσωρινή εργασία.


H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου