16 Ιαν 2011

Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Γενάρης 2011

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι
Το συνδικάτο καλεί όλους τους εργαζόμενους στους ΟΤΑ στο νομό Αττική να πάρουν μαζικά μέρος στην κινητοποίηση την Πέμπτη 20 Γενάρη στον Άρειο Πάγο με προσυγκέντρωση στις 9 π.μ στον σταθμό του μετρό Αμπελοκήπων.
Σήμερα το δρόμο του αγώνα για το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, για δουλειά με δικαιώματα και την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, έχουν μπει χιλιάδες εργαζόμενοι στους ΟΤΑ σε ολόκληρη τη χώρα που βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική ανεργία και απλήρωτοι.
Αυτοί οι συμβασιούχοι δεν πρέπει να απογοητευτούν. Αντίθετα τώρα πρέπει να δυναμώσουν την πάλη τους για το δικαίωμα τους στη μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων τώρα χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι υπόλογες και συνένοχες για το καθεστώς ομηρίας που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι σήμερα! ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μαζί με το δεκανίκι τους το ΣΥΝ, ψήφισαν την αναθεώρηση του Συντάγματος το 2001 που στην ουσία απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.
Σοβαρές ευθύνες έχει και η πλειοψηφία της διοίκησης της ΑΔΕΔΥ αλλά και της ΠΟΕ-ΟΤΑ που με τις αποφάσεις τους ενσωματώνονται στην κυβερνητική λογική προτείνοντας είτε την μοριοδότηση είτε των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών», που υπηρετεί την σημερινή απαράδεκτη κατάσταση.
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για το ποιος είναι μαζί τους και ποιος απέναντι τους, να συμπορευτούν με το ΠΑΜΕ και να βάλουν στην γωνία αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες.
Το δικαίωμα στην πλήρη μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία δεν μπορεί να είναι αντικείμενο συναλλαγής ούτε να μπαίνει στον Προκρούστη των νομικών και νομικίστικων προσκομμάτων και των λεγόμενων «πάγιων και διαρκών αναγκών» με τα κριτήρια της κερδοφορίας του κεφαλαίου.
Το ασφαλές κριτήριο είναι οι αυξημένες λαϊκές ανάγκες και με βάση αυτό, η έμπρακτη εφαρμογή του δικαιώματος στην πλήρη σταθερή μόνιμη και με πλήρη δικαιώματα εργασία για όλους.
Η απάντηση πρέπει να είναι ενιαίος αγώνας όλων των εργαζόμενων για:
Καμία απόλυση, μονιμοποίηση για όλους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
• Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που προβλέπουν τη μερική ελαστική και προσωρινή εργασία.

H προσωρινή διοίκηση του Συνδικάτου