29 Σεπ 2023

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Ασπροπύργου πραγματοποιήσαν σήμερα Πέμπτη 28 του Σεπτέμβρη το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ το Σωματείο Εργαζομένων των Δήμων Ελευσίνας – Ασπροπύργου - Μάνδρας Ειδυλίας,  και αντιπροσωπεία των 21 συναδέλφων συμβασιούχων που δουλεύουν στις κοινωνικές δομές του δήμου, όπου με κοινή απόφαση του δημάρχου και της ΜΚΟ σήμερα Παρασκευή απολύονται.

Κατά τη συνάντηση μας με το Δήμαρχο απαιτήσαμε να μην προχωρήσει στις απολύσεις αλλά στην πρόσληψη αυτών των συναδέλφων στις υπηρεσίες του δήμου προκειμένου και οι συνάδελφοι να μην μείνουν χωρίς δουλειά αλλά και να συνεχίσουν να εξυπηρετούν τους 400 δημότες της πόλης.

Απέναντι στο αίτημα μας ο δήμαρχος δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμιά περίπτωση να κρατήσει το υπάρχον προσωπικό. Η δικαιολογία είναι ότι σταματάει την  συνεργασία με τη ΜΚΟ, που ο ίδιος έφερε ύστερα από τις συμβουλές της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας όπως παραδέχτηκε ο ίδιος, και ότι το επόμενο διάστημα θα προχωρήσει σε μελέτη προκειμένου οι δομές να ανήκουν στο δήμο και όχι στη ΜΚΟ όπως λειτουργεί μέχρι και σήμερα.

Στην ερώτηση μας με ποιο τρόπο θα εξυπηρετούνται οι 400 δημότες όπου μέχρι σήμερα χρησιμοποιούν τις κοινωνικές δομές, η απάντηση του ήταν ότι για μεν το συσσίτιο θα υπάρχει κέτερινγκ, για δε όσο αφορά το φαρμακείο θα υπάρξει συνεργασία με κάποια εταιρεία. Δηλαδή για ακόμα μια φορά οι ιδιώτες και οι εταιρίες ξαναμπαίνουν στις υπηρεσίες του δήμου από το παράθυρο.

Από τη μεριά μας ξεκαθαρίσαμε στο δήμαρχο ότι το θέμα δεν θα τελειώσει εδώ. Από αύριο θα μάθουν όλοι οι δημότες για τα κατορθώματα της πολιτικής που άσκησε η Δημοτική Αρχή τόσα χρόνια στο δήμο.

Καλούμε τη κυβέρνηση εδώ και τώρα να παρέμβει. Δεν μπορεί να απολύονται 21 εργαζόμενοι από κοινωνικές δομές και από κανέναν υπουργό να μην βγαίνει λέξη. Δεν μπορεί 400 δημότες του Ασπροπύργου από αύριο να μην έχουν που να πλύνουν τα ρούχα τους , που να κάνουν ένα μπάνιο και κανένας από τη κυβέρνηση να μην λέει μια κουβέντα.   

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να βγάλουν τα συμπεράσματα τους. Να στείλουν στα τσακίδια όλους αυτούς τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες που έπαιξαν και παίζουν με την αξιοπρέπεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους, όλους αυτούς που νομίζουν ότι οι εργαζόμενοι είναι ανακυκλώσιμα υλικά που σήμερα τους έχουμε ανάγκη και αύριο τους πετάμε στην ανεργία.

Απαιτούμε

Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από το Δήμο Ασπροπύργου.

Εδώ και τώρα να προχωρήσει στη δημιουργία Κοινωνικής Υπηρεσίας ενταγμένη στις δομές του δήμου και να τη στελεχώσει με μόνιμο προσωπικό.  

 

 


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ