3 Οκτ 2023

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΥΣ! ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 3 ΟΚΤΩΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00, ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Καταγγέλλουμε τα δύο νέα εργοδοτικά εγκλήματα που έγιναν τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου. Το ένα με νεκρό εργάτη στον Πειραιά σε αντιπλημμυρικά έργα και το δεύτερο σε ναυπηγείο στη Σαλαμίνα σε εργασίες συντήρησης και ελέγχου σε γερανό.

Ο νεκρός συνάδελφος στον Πειραιά εκτελούσε εργασίες σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης, όταν το έδαφος υποχώρησε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστεί αφού καταπλακώθηκε από χώματα και πέτρες. Οι εργασίες τελούνταν στα πλαίσια της ανάπλασης του Αγίου Διονυσίου, έργο της περιφέρειας Αττικής και του δήμου Πειραιά που είχε δοθεί σε εργολάβο.

Αυτός είναι ο εργασιακός παράδεισος των εργολάβων που βγάζουν τα κέρδη τους με το αίμα των εργατών. Είναι το αποτέλεσμα της πολιτικής κυβερνήσεων,  περιφερειών και δήμων που αφήνουν συνειδητά χωρίς προσωπικό τις υπηρεσίες για να δίνουν όλα τα έργα σε εργολάβους και να κυριαρχεί η εργοδοτική ασυδοσία.

Δεν πάει άλλο με το "πάμε και όπου βγει”! Τώρα να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς από την κυβέρνηση, την περιφέρεια, τους δήμους και την εργοδοσία.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήριά μας στην οικογένεια και τους οικείους του συναδέλφου μας και ευχές για ταχεία ανάρρωση στον τραυματισμένο εργάτη.

Αύριο Τρίτη 3 Οκτώβρη παίρνουμε ΟΛΟΙ μέρος στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργανώνει το Εργατικό Κέντρο Πειραιά στις 19.00 στην πλατεία Κοραή και πορεία στην περιφέρεια Πειραιά.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ