2 Σεπ 2023

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ, ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την Τετάρτη 30 Αυγούστου η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας σε συνεδρίαση της Διοίκησης του Κ.Α.Π.ΠΑ προχώρησε στην απόλυση συναδέλφισσας παιδαγωγού  με τα προγράμματα ΕΣΠΑ η οποία λίγα 24ωρα, πριν οι παιδικοί σταθμοί κλείσουν για το καλοκαίρι, είχε καλεστεί εν κρυπτό και εν ώρα υπηρεσίας,  σε απολογία, από κλιμάκιο της διοίκησης και της Δημοτικής Αρχής, για δήθεν παράτυπες παιδαγωγικά και εργασιακά  ενέργειες  στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς! Έφτασαν οι διοικούντες και οι υπεύθυνοι να ζητούν από την συναδέλφισσα  να απολογηθεί  γιατί απέργησε και  αρρώστησε,  χωρίς να τους  ενημερώσει!

Μέλη του Συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και φορείς της πόλης συμμετείχαν στην κινητοποίηση την ώρα της συνεδρίασης όπου η δημοτική αρχή επιχείρησε να διαβάλλει την εργασιακή και παιδαγωγική της επάρκεια.

Ανέδειξαν την ομηρία των εργαζομένων στους παιδικούς σταθμούς που είναι στη πλειοψηφία τους συμβασιούχοι, που τους γυροφέρνουν κάθε χρόνο από μονάδα σε μονάδα, όπως τη συναδέλφισσα, από τάξη σε τάξη, βουλώνοντας καθημερινά τρύπες και δευτερευόντως υπηρετούνται οι ψυχοκινητικές και παιδαγωγικές ανάγκες του παιδιού.

Πρόθυμοι πάντα οι ίδιοι εργαζόμενοι, να βάλουν το χέρι στην τσέπη και  να καλύψουν από τον ισχνό  μισθό τους, το καθημερινά αναγκαίο παιδαγωγικό υλικό,  που σπάνια  διατίθεται  από  κράτος και  δήμο ,  ώστε να οργανώσουν  δημιουργικά την  απασχόληση του παιδιού.  Και πάντα αγχωμένοι,  μπροστά στην νέα σχολική  χρονιά,  που θα κριθεί από την εκάστοτε δημοτική αρχή, η ανανέωση ή όχι η σύμβαση τους,  γιατί δεν έκαναν,  ακόμη  περισσότερα, για να  κρατήσουν το μεροκάματο, αν και έχουν οι περισσότεροι πανεπιστημιακό πτυχίο και όλοι τους  πέρασαν την κρησάρα του ΑΣΕΠ!

Οι της Δημοτικής Αρχής επέλεξαν να αγνοήσουν, ότι οι παιδικοί / βρεφικοί  σταθμοί και η παιδαγωγική πράξη, είναι έργο δημιουργικό και σίγουρα πιο σύνθετο και πιο πολύπλοκο από την διεκπεραίωση υπηρεσιών και την αναζήτηση εκλογικής  πελατείας στα  νεαρά νοικοκυριά που ψάχνουν εναγωνίως μια θέση για τα παιδιά τους στους παιδικούς σταθμούς. Ότι ο σχεδιασμός και η  αποτίμηση του παιδαγωγικού έργου, των στόχων του, απαιτεί την ευθύνη και την συλλογικότητα από το παιδαγωγικό και άλλο προσωπικό καθώς και την σταθερότητα και την συνέχεια του προσωπικού με τα  παιδιά.  Γι΄ αυτό,  κράτος και Δήμοι, κρατάνε τις δομές για το παιδί υποβαθμισμένες, ανεπαρκείς σε χώρους ,  καταλληλότητα  κτιρίων , σε παιδαγωγικό και ψυχαγωγικό υλικό.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή της Γλυφάδας να πάρει πίσω την απόλυση και να προχωρήσει άμεσα στη ανανέωση της σύμβασης της συναδέλφου.

Να σταθεί πρακτικά και ουσιαστικά αρωγός στον αγώνα για την μονιμοποίηση όλων των συναδέλφων παιδαγωγών στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου.

Η προσπάθεια της να επιβάλει σιγή νεκροταφείου δε θα περάσει. Κανένας εργαζόμενος μόνος! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις τώρα με κρατική χρηματοδότηση!



Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ