13 Σεπ 2023

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ, ΤΩΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ - ΣΤΙΣ 7Μ.Μ. - ΣΤΑ ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ

 

ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΘΑ ΣΑΣ ΠΝΙΞΕΙ


ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ ΠΟΥ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΤΙΑ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΡΔΟΣ

Ο ανθρώπινος πόνος και η οδύνη που έχει δηλητηριάσει το λαό μας το τελευταίο διάστημα, μας έχει "σφίξει τα στομάχια".

Οι τραγωδίες που διαδέχονται η μία μετά την άλλη είναι ανείπωτες και με τεράστια συχνότητα αφανίζουν ανθρώπινες ζωές, το φυσικό μας πλούτο καθώς και το κόπο μιας ζωής.

Το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, οι δεκάδες δολοφονίες εργατών σε χώρους δουλειάς, οι καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, η “παρέλαση” των ναζιστών από την Κροατία ως τη Ν. Φιλαδέλφεια για να δολοφονήσουν έναν νέο άνθρωπο όπως επίσης αυτές τις ημέρες η στυγνή δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη στο λιμάνι του Πειραιά, είναι κρίκοι σε μια ολέθρια αλυσίδα της εγκληματικής πολιτικής του κέρδους που υπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ και η Ε.Ε. για λογαριασμό των επιχειρηματικών ομίλων, και που δε διστάζει να απαξιώνει και να θυσιάζει ακόμα και την ανθρώπινη ζωή.

Σε αυτή την αλυσίδα της βαρβαρότητας προστέθηκαν και οι πλημμύρες που πνίγουν κυριολεκτικά ολόκληρα χωριά και πόλεις σε ολόκληρο το θεσσαλικό κάμπο και δεν οφείλονται ούτε σε ακραία καιρικά φαινόμενα, ούτε σε κάποια αστοχία ή κακία στιγμή.

Είναι συνειδητά εγκλήματα όπου διαχρονικά έχουν διαπράξει και εξακολουθούν όλες οι κυβερνήσεις, περιφερειάρχες και δημοτικές αρχές, γιατί έχουν ως προτεραιότητα την ασφάλεια των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων ενώ μέτρα και έργα που μπορούν να προστατεύσουν την εργατική λαϊκή οικογένεια από φυσικές καταστροφές και άλλα κοστίζουν και αφήνουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα απροστάτευτα.

Είναι τέτοιος ο πολιτικός κρετινισμός της κυβέρνησης που και σε αυτό τον τελευταίο όλεθρο προσπαθεί να βγάλει από τη μύγα ξύγκι και να μεσολαβήσει ώστε όχι μόνο να μη διαγραφούν τα χρέη των αγροτών και των εργατών που έχασαν τις περιουσίες τους αλλά να πάρουν νέα χαμηλότοκα δάνεια! Δίνουν στους εργατοϋπαλλήλους σε αναστολή 534€ το μήνα μέσα σε μια τέτοια καταστροφή, όταν μόνο για το άνοιγμα των σχολείων – όποτε γίνει – θα χρειαστούν πάνω από 150€ για κάθε παιδί. Ντροπή και μόνο ντροπή!!!!

Ένα κράτος ανίκανο να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού αλλά ικανό να χτυπά τις εργατικές διαδηλώσεις και να μοιράζει χρήμα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους από το Ταμείο Ανάκαμψης και άλλα προγράμματα. Πάνω από 140 εκ. ευρώ έφαγαν στη Θεσσαλία για “έργα” υποδομών αλλά έργα δεν έγιναν. Πάνω από 20 εκ. ευρώ έφαγαν στην Αττική για να καθαριστούν τα ρέματα αλλά ποτέ δεν τα καθάρισαν.

Και την ίδια στιγμή που ο λαός μας καίγεται, πνίγεται, δολοφονείται, η μόνη έννοια της κυβέρνησης είναι ψηφίσει νόμο ώστε να δουλεύουν οι εργαζόμενο 13 ώρες την ημέρα, 78 ώρες την εβδομάδα και να βάζει στην φυλακή όποιον αγωνίζεται και απεργεί για ένα καλύτερο αύριο.

ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ “ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΒΓΕΙ”

Η ΖΩΕΣ ΜΑΣ Ή ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ

Συνάδελφοι "δεν μπορούμε και δεν θέλουμε" όλα τα παραπάνω να αποτελέσουν κανονικότητα όπως προσπαθούν να μας επιβάλουν οι κρατικοί μηχανισμοί και διάφοροι παπαγάλοι τους. Για εμάς οι ζωές μας και των οικογενειών μας μετράνε και έχουν ανυπολόγιστη αξία

ΤΏΡΑ! χρειάζεται η θλίψη να παραμεριστεί και η οργή να γίνει αγώνας και οργάνωση για την υπεράσπιση της ζωής μας και τα δικά μας συμφέροντα.

ΝΑ ΔΥΝΑΜΏΣΕΙ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΎΗ μέσα στους χώρους δουλειάς και στα συνδικάτα με όσους πλήττονται από τις φυσικές καταστροφές και την εχθρική πολιτική που μας εξοντώνει.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.

ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΥΜΕ ΥΛΙΚΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΝ ΚΑΤΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΛΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΦΟΡΤΙΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΓΕΝΤΕΣ, ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑ

ΣΤΗΝ ΣΥΣΚΕΨΗ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΕΑ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΤΑΒΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ – ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ – ΣΤΙΣ 7.30Μ.Μ.

ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΑΔΟ. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

 


Εργατικό Κέντρο Λαυρίου - Ανατολικής Αττικής Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας, Πανελλήνια Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων και Ποτών  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού - Τουρισμού - Ξενοδοχείων & Συναφών Επαγγελμάτων ν. Αττικής Συνδικάτο Εργαζομένων Μετάλλου και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας Ελλάδος Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας