29 Απρ 2023

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 


Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα για την υγεία και την ασφάλεια το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προχώρησε σε μαζικές εξορμήσεις στα αμαξοστάσια του Δήμου Αθηναίων και Πειραιά. Στο Πειραιά μαζί με το Σωματείο Οδηγών – Μηχανικών & Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση.

Κατά τη διάρκεια των εξορμήσεων έγινε συζήτηση με τους συναδέλφους για τις απαράδεκτες συνθήκες που επικρατούν στα αμαξοστάσια αλλά και τους υπόλοιπους εργασιακούς χώρους των δήμων και της περιφέρειας

Αναδείχτηκαν οι ευθύνες των κυβερνήσεων και των δημοτικών αρχών, τονίζοντας ότι  το ζήτημα της υγείας και της ασφάλειας το θεωρούν επιζήμιο κόστος που προσπαθούν με κάθε τρόπο να περιορίσουν, ρισκάροντας την υγεία ακόμα και τις ζωές των εργαζομένων.

Οι 65 νεκροί, οι εκατοντάδες σακατεμένοι αλλά και οι συνάδελφοι που πάσχουν από νεοπλασίες, μυοσκελετικές παθήσεις  και άλλες επαγγελματικές ασθένειες είναι αποτέλεσμα της δική τους πολιτικής.

Τονίσαμε ότι η κατάσταση είναι δραματική, ότι δεν πάει άλλο. Δεν μπορεί να ξεκινάει ένας εργαζόμενος για το μεροκάματο και να μην ξέρει αν θα γυρίσει στο σπίτι του και στα παιδιά του. Αρκετά ανεχτήκαμε όλους αυτούς που μας θεωρούν αναλώσιμα υλικά. Αρκετούς συναδέλφους χάσαμε εξ’ αιτία των πολιτικών που στο πυρήνα τους πάνω από την υγεία και την ζωή μας βάζουν την κερδοφορία μιας χούφτας κηφήνων. Δηλώσαμε ότι η ελπίδα είναι στους δρόμους του αγώνα, στις μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις όπως αυτές που έγιναν με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, όπως αυτές που γίνονται σε πολλές χώρες όπως στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Βρετανία, την Πορτογαλία.

Τέλος καλέσαμε και καλούμε και όλους τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στις απεργιακές συγκεντρώσεις της πρωτομαγιάς στην Αθήνα στις 11 το πρωί στο Σύνταγμα και στο Πειραιά στις 11 στο Πασαλιμάνι.

                                                                                 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ