31 Αυγ 2022

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑΣ!!! ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΑΠΕΡΓΩΝ!!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας πέταξε κάθε πρόσχημα στέλνοντας σήμερα το πρωί τις δυνάμεις καταστολής να παίξουν τον «μπράβο» της εργοδοσίας, να χτυπήσουν τους εργαζόμενους, για να στηθεί απεργοσπαστικός μηχανισμός και να σπάσει η απεργία στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ. Υπάρχουν τραυματίες εργαζόμενοι από την επίθεση των ΜΑΤ, ενώ ο πρόεδρος του σωματείου τραυματίσθηκε αρχικά από ασπίδα αστυνομικού, και στη συνέχεια, όταν έπεσε κάτω, δέχθηκε κλοτσιές. Αρκετοί απεργοί έχουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τα ΜΑΤ και ο εισαγγελέας επιστρατεύτηκαν για να σπάσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για την επιστροφή των 15 απολυμένων συναδέλφων τους, οι οποίοι μάλιστα απολύθηκαν ενώ με κυβερνητική εντολή είχαν διαγραφεί τα χρέη της επιχείρησης σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία. Την ίδια τακτική ακολούθησε η κυβέρνηση και στην COSCO, όπου όμως έφαγε τα μούτρα της μπροστά την ενότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων και του σωματείου τους, στο κύμα αλληλεγγύης που εκφράστηκε! Το ίδιο θα γίνει και τώρα!

ΤΩΡΑ η Κυβέρνηση να ανακαλέσει τις δυνάμεις καταστολής και να παρέμβει για την επιστροφή των απολυμένων! Αλληλεγγύη στον αγώνα των απεργών!


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ