9 Μαΐ 2022

ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ COVID

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ στηρίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για την μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων με συμβάσεις covid,  στο υπουργείο Εσωτερικών στις 10/05, στις 11:00 το πρωί.

Η δήθεν λύση της παράτασης που δόθηκε αποδεικνύεται μια απάτη. Σχεδιασμός τους είναι οι απολύσεις, να ξεμπερδεύουν με τους εργαζόμενους covid. Πρώτα θύματα οι εκατοντάδες εργαζόμενοι που έκλεισαν ή κλείνουν αυτές τις μέρες το 24μηνο.

Είναι προκλητικοί και απαράδεκτοι. Είναι ορκισμένοι εχθροί των εργαζομένων. Σκοπός και στόχος τους είναι η καταπάτηση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων των εργαζομένων με απώτερο στόχο την κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτό που επιδιώκουν είναι η παρά πέρα απαξίωση των υπηρεσιών για να διεισδύσουν πιο εύκολα οι εργολάβοι.

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να υλοποιήσουν τους σχεδιασμούς τους και την πολιτική τους. Τώρα ήρθε η στιγμή να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους οι εργαζόμενοι. Να απομονώσουν τις δυνάμεις του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Στα λόγια μπορεί να δηλώνουν ότι είναι υποστηρικτές των δικαιωμάτων των εργαζομένων αλλά στην πράξη δεν κάνουν τίποτα, αντιθέτως στηρίζουν την κυβέρνηση και τους δημάρχους.

Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να πρωτοστατήσουν για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από τους δήμους και τη περιφέρεια.  Δεν δεχόμαστε ούτε μια απόλυση.

Κατάργηση τώρα όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και μετατροπή των όλων συμβασιούχων σε αορίστου χρόνου. 

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ