27 Μαρ 2021

ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΛΙΜΟΥ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Την ώρα που η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στους δήμους της Αττικής (Καλλιθέα, Άγιοι Ανάργυροι, Ζωγράφου κ.α.) αναδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες του κράτους για την διασπορά του covid-19 στους χώρους δουλειάς μας, ερωτηματικά προκαλεί η στάση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αλίμου μετά την εκδήλωση 7 κρουσμάτων στο δημαρχείο. Πρόκειται για ένα μικρό δημαρχείο, που οι συνάδελφοι έρχονται καθημερινά σε επαφή μεταξύ τους. Η δημοτική αρχή  λοιπόν, ενώ ως όφειλε, το έκλεισε την Τετάρτη στις 24 Μάρτη για απολύμανση, στις 26 Μάρτη το άνοιξε ξανά για τους εργαζόμενους, ενώ δεν μπορούσε να υπάρχει καμία επιστημονική τεκμηρίωση για την έκταση της διασποράς, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των συναδέλφων.

Η δημοτική αρχή οφείλει να απαντήσει στα ερωτήματα των συναδέλφων αν ακολουθήθηκαν οι οδηγίες που έδωσε ο γιατρός εργασίας και αν θα πραγματοποιηθούν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο δημαρχείο τη Δευτέρα. Η Δημοτική Αρχή έχει την αποκλειστική ευθύνη σε περίπτωση που η διασπορά συνεχίστηκε τη Παρασκευή, που κάλεσε τους εργαζόμενους στο δημαρχείο να δουλέψουν χωρίς να έχει εξασφαλιστεί ότι η διασπορά στο χώρο εργασίας έχει σταματήσει.

Καλούμε τη δημοτική Αρχή του Δήμου Αλίμου:

     Να διασφαλίσει ότι θα γίνουν δωρεάν μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους στο δημαρχείο για να διαπιστωθεί η κατάσταση της υγείας όλου του προσωπικού και όχι μόνο σε όσους είναι κοντά ή στο ίδιο γραφείο ή όροφο με τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

     Το Δημαρχείο να παραμείνει κλειστό, όχι μόνο για το κοινό, έως ότου βγουν τα αποτελέσματα των τεστ.

     Μαζικά και επαναλαμβανόμενα δωρεάν τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα, για όλους ανεξαιρέτως τους εργαζόμενους μόνιμους ή συμβασιούχους.

     Συχνές απολυμάνσεις σε όλους τους χώρους του Δήμου όπως και στα οχήματα και στα μηχανήματα.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ