11 Δεκ 2020

ΟΙ ΠΕΙΘΑΡΧΙΚΕΣ ΠΟΙΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟY

Την Πέμπτη 11 Δεκέμβρη μέλη της διοίκησης του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ και εργαζόμενοι από το Δήμο Περιστερίου πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο Περιστερίου, ενάντια στις απαράδεκτες πειθαρχικές ποινές  εργαζομένων στο πράσινο του Δήμου, επειδή συμμετείχαν σε κινητοποίηση για τη χορήγηση μέσων ατομικής προστασίας, για μέτρα προστασίας από τον covid-19 και για τις επικίνδυνες κτιριακές εγκαταστάσεις του Δήμου. Η Δημοτική Αρχή Παχατουρίδη αξιοποιώντας τον χουντικής κοπής Ν.4057/2012 περί “αναξιοπρεπούς ή ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εντός ή εκτός υπηρεσίας” επέβαλε ποινές περικοπής 2 με 5 μεροκάματων στους συναδέλφους που κινητοποιήθηκαν για την υγεία και την ασφάλειά τους.

Ο Δήμαρχος Περιστερίου Ανδρέας Παχατουρίδης, ως γνήσιος λαγός της πολιτικής καταστολής της αγωνιστικής διεκδίκησης των εργαζομένων της κυβέρνησης της ΝΔ, τρύπωσε πίσω από την υπερσύγχρονη αυτόματη πόρτα ασφαλείας των γραφείων του και δεν απαντούσε ούτε στο θυροτηλέφωνο. Φαίνεται πως το μόνο που κατάφερε να “εκσυγχρονίσει” με επιτυχία είναι η δυνατότητά του να αποφεύγει τις συναντήσεις με όσους επιχειρεί να εξοντώσει.

Στη συνάντηση που ακολούθησε με τη Γενική Γραμματέα του Δήμου καταγγείλαμε τη μεθόδευση της Δημοτικής Αρχής να επιβάλει πειθαρχικές ποινές στους εργαζόμενους που ανέδειξαν τις ευθύνες της, απαιτήσαμε να τις πάρει τώρα πίσω και δηλώσαμε ότι δεν τελειώσαμε εδώ, θα μας βρίσκει συνέχεια μπροστά της. Η Γενική Γραμματέας υπερασπίστηκε τις πειθαρχικές ποινές με επιχειρήματα παρμένα από το νέο συνδικαλιστικό νόμο που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση της ΝΔ, για παρεμπόδιση της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας από την αποχή των συναδέλφων από τα καθήκοντά τους μετά τη συλλογική τους απόφαση. 

Δεν τελειώσαμε εδώ. Τα μαύρα Χριστούγεννα, που η Δημοτική αρχή Παχατουρίδη επιδιώκει να περάσουν οι συνάδελφοι, θα τα βρει μπροστά της. Δεν θα σταματήσουμε αν δεν αποσύρει τις πειθαρχικές ποινές στο σύνολό τους.

 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ