18 Οκτ 2020

ΟΛΟΙ στην ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΟΚΤΩΒΡΗ στις 10:00 π.μ. στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΘΝ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (ΠΑΝΑΓΗ ΤΣΑΛΔΑΡΗ & ΑΙΟΛΟΥ) ΜΕΤΡΟ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ»

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε που εργάζεσαι με κάθε είδους σχέση εργασίας στους δήμους και τη περιφέρεια της Αττικής. Το ΣYNΔIKATO μας σε καλεί να γραφτείς και να πάρεις μέρος στη Γενική του Συνέλευση την Κυριακή 25 Οκτώβρη, για να συζητήσουμε τις εξελίξεις, να μεταφέρουμε τη πείρα μας από τους χώρους δουλειάς και να σχεδιάσουμε τον αγώνα μας.

Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες η συμμετοχή σου στις συλλογικές διαδικασίες του Συνδικάτου μας, αποτελεί μία απάντηση στη προσπάθεια μίας ακόμα κυβέρνησης να χτυπήσει τις ανοιχτές μαζικές διαδικασίες των εργαζομένων. Το Συνδικάτο μας επιδιώκει να ενισχύσει με κάθε τρόπο τη συμμετοχή σου στην οργάνωση και τον προσανατολισμό του καθημερινού μας αγώνα. 

Οι εργαζόμενοι είμαστε αυτοί που βιώνουμε καθημερινά την αδιαφορία του κράτους για την υγεία και την ασφάλεια μας σε συνθήκες πανδημίας, από την έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, τον συνωστισμό μέχρι τα οχήματα και μηχανήματα παγίδες θανάτου. Στη Γενική μας Συνέλευση θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας μας. 

Οι πολιτικές των κυβερνήσεων και των δημοτικών και περιφερειακών αρχών επιδιώκουν να χωρίσουν τους εργαζόμενους ανάλογα με τη σχέση εργασίας τους, για να διασπάσουν την οργανωμένη αντίστασή τους και να δημιουργήσουν εργαζόμενους με διαφορετικά δικαιώματα και αβέβαιη εργασία. Στους δήμους και την περιφέρεια αυτές οι πολιτικές έχουν οδηγήσει σε μία σειρά από διαφορετικές σχέσεις εργασίας: Μόνιμοι, αορίστου χρόνου, συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου, προγράμματα ΕΣΠΑ, προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, συμβάσεις έργου, συμβάσεις με αντίτιμο κτλ.  Το Συνδικάτο μας είναι το μόνο που θέλει να ενώσει όλους αυτούς τους εργαζόμενους σε επίπεδο Αττικής γιατί μόνο με αυτό το τρόπο μπορεί ο κοινός μας αγώνας να φέρει αποτελέσματα. 

Στο ίδιο έργο θεατές, παρακολουθούμε μία ακόμη κυβέρνηση να φορτώνει στους εργαζόμενους τις συνέπειες μίας καπιταλιστικής κρίσης που εκδηλώνεται με ένταση. Επιχειρεί να πετσοκόψει το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ με το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη ανοίγει ο δρόμος για ευρύτερες αντεργατικές ανατροπές στην υγεία και την ασφάλιση μας. Η υλοποίηση των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου από τις δημοτικές αρχές ήδη οδηγεί σε ανατροπές των δικαιωμάτων μας σε ωράρια και συνθήκες εργασίας. Σε μια σειρά από υπηρεσίες σε δήμους και περιφέρεια το πρόβλημα των ελλείψεων μόνιμου προσωπικού μεγεθύνεται και γίνεται αφορμή για ιδιωτικοποιήσεις. Εκτός της καθαριότητας, οι ιδιωτικοποιήσεις αφορούν τον τομέα του πρασίνου και το επόμενο διάστημα θα έρθουν οι τεχνικές και πολεοδομικές υπηρεσίες. Την ίδια στιγμή διευρύνεται καθημερινά η ανταποδοτικότητα, η λειτουργία δηλαδή των δήμων ως επιχειρήσεις, με όσα ωραία λόγια και αν αυτή ντύνεται (οικονομική αυτοτέλεια). Μόνο τυχαίες δεν είναι οι απολύσεις, ακόμα και εγκύων γυναικών, με προγράμματα ΕΣΠΑ, στο όνομα της έλλειψης χρημάτων. Με τους αναπτυξιακούς οργανισμούς κυβέρνηση και δημοτικές αρχές ετοιμάζονται να κάνουν άλματα στην επιχειρηματική λειτουργία των δήμων, ιδιωτικοποιώντας ολόκληρες δημοτικές υπηρεσίες. Για να εφαρμόσουν αυτές τις πολιτικές οι κυβερνήσεις αξιοποιούν όχι μόνο τη προπαγάνδα, αλλά και τη καταστολή. Νόμοι ενάντια στο δικαίωμα στην απεργία, στις διαδηλώσεις, στη συνδικαλιστική δράση είναι στην ημερήσια διάταξη. Ήδη ετοιμάζουν νέο, πιο αντιδραστικό, συνδικαλιστικό νόμο. 

Την ώρα που ο λαός με την υπεύθυνη στάση του έδωσε χρόνο στη κυβέρνηση να ενισχύσει το δημόσιο σύστημα υγείας, αυτή δεν έκανε τίποτα. Το ίδιο και με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Η κυβέρνηση μπορεί να λέει ότι όλοι μαζί θα ξεπεράσουμε τη κρίση, αλλά επιδοτεί με 72 δις ευρώ τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, την ώρα που σε μας στέλνει το λογαριασμό. 

Απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης – δημοτικών και περιφερειακών αρχών ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι η οργάνωση της πάλης μας σε κάθε χώρο δουλειάς. Σε αυτή τη κατεύθυνση το Συνδικάτο μας έδωσε και δίνει τη μάχη, στις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας, για να προστατευτεί η υγεία και η ασφάλειά μας, να αποκρούσουμε τις απολύσεις συναδέλφων συμβασιούχων με προγράμματα ΕΣΠΑ, να εμποδίσουμε τις ιδιωτικοποιήσεις στη χωματερή και σε διάφορες υπηρεσίες των δήμων, απέναντι στην απληρωσιά συναδέλφων που συνεχίζεται και σήμερα. Ήταν στο πλευρό κάθε εργαζόμενου στους δήμους και τη περιφέρεια που έκανε το βήμα και διεκδίκησε το δίκιο του. Παράλληλα βρεθήκαμε αγωνιστικά στο πλάι των νοσοκομειακών γιατρών, των εργαζομένων στα Σουπερ Μάρκετ, τον τουρισμό - επισιτισμό, την ναυτιλία, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, τα παιδιά μας που αγωνίζονταν απέναντι στις ίδιες πολιτικές. Διαδηλώσαμε για να μπουν στη φυλακή τα πιστά σκυλιά των αφεντικών, οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής. Ενάντια στους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστικών οργανισμών για μεγαλύτερη εμπλοκή της χώρα μας στους πολέμους τους.

Αυτή την αγωνιστική πείρα θέλουμε να συζητήσουμε στη Γενική μας συνέλευση, να σχεδιάσουμε πως θα οργανώσουμε από εδώ και πέρα τον αγώνα μας για όλους τους εργαζομένους του κλάδου μας, γιατί η επίθεση κυβέρνησης, δημοτικών αρχών και περιφερειακής αρχής, υπό τις οδηγίες του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων και των εργοδοτών, κλιμακώνεται και η απάντηση μας, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει να βάλει στο δρόμο του αγώνα κάθε συνάδελφο και συναδέλφισσα.


 

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ