23 Ιουν 2020

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι κάτω από την πίεση των εργαζομένων και την κινητοποίηση του ΣΥΥΝΔΙΚΑΤΟΥ μας, η κυβέρνηση αναγκάστηκε να δώσει και νέα παράταση όσο αφορά την κατάργηση των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων.
Συγκεκριμένα μέσα από το νομοσχέδιο του υπουργείου οικονομικών, η κυβέρνηση μεταφέρει για τις 31 του Οκτώβρη του 2020 την γνωμοδότηση της επιτροπής των σοφών του υπουργείου εργασίας για το ποια επαγγέλματα θα απενταχθούν από το συγκεκριμένο καθεστώς.
Συνεχίζουμε, δεν επαναπαυόμαστε. Γνωρίζουμε καλά ότι βασική αιτία που δεν προχωρά στο πόρισμα της η επιτροπή του υπουργείου εργασίας είναι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων.

Η ΔΡΑΣΗ ΜΑΣ ΤΟΥ ΒΑΖΕΙ ΕΜΠΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ
Η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα θα εντείνει την επίθεση της απέναντι στους εργαζόμενους για αυτό και ετοιμάζει να φέρει νομοσχέδιο χουντικής προέλευσης που θα βάζει εμπόδια στις συγκεντρώσεις και τις διαδηλώσεις των εργαζομένων.
Το «νομοσχέδιο», αντιγραφή του χουντικού νόμου του 1971(!!!), ορίζει την αστυνομία ως ανώτατη αρχή καθώς της αναθέτει διευρυμένο και επιτελικό ρόλο. Πέρα από το ρόλο της στην επιβολή του νόμου, αναλαμβάνει καθήκοντα «ερμηνείας του νόμου». Θα μπορεί να καθορίζει τους περιορισμούς που πρέπει να επιβληθούν σε μια διαδήλωση, να επινοεί δικούς της, να έχει τη διακριτική ευχέρεια να αποφασίζει εκ των προτέρων αν θα επιτραπεί μια δημόσια συνάθροιση, αν αυτή είναι αυθόρμητη, ποιοι περιορισμοί θα επιβάλλονται. Φέρνουν ξανά το χωροφύλακα μέσα στα σωματεία, στους φοιτητικούς συλλόγους, στις διαδηλώσεις, στις συνελεύσεις. Άλλωστε δεν πέρασε και μεγάλο χρονικό διάστημα από την παρουσία της ασφάλειας στη γενική συνέλευση των εργαζομένων του δήμου Πεντέλης.
Ξέρουμε καλά ότι οι κινητοποιήσεις μας αποτελούν εμπόδιο στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής και προσπαθούν να βάλουν εμπόδια στη δράση των συνδικάτων. Επιδιώκουν να επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου, ώστε κυβέρνηση και εργοδότες να κάνουν ανεμπόδιστα τη δουλειά τους χωρίς εμπόδια.
ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ.

Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα επιβάλλουν σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς. Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα δίνουμε αναφορά στον αστυνόμο για τις διεκδικήσεις μας, για το ψωμί το δικό μας και των οικογενειών μας.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι οι αγώνες μας θα μπουν στο γύψο για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων.
Τώρα να σημάνει γενικός συναγερμός. Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου άμεσα να ενημερώσουν, να κουβεντιάσουν με όλους τους συναδέλφους και μέσα από μαζικές διαδικασίες να καταδικάσουν την πολιτική της κυβέρνησης. Ταυτόχρονα θα πρέπει να είμαστε και σε αγωνιστική ετοιμότητα, δεν το έχουν σε τίποτα το συγκεκριμένο νομοσχέδιο να το φέρουν μέσα στο κατακαλόκαιρο. 




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ