3 Μαρ 2020

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΠΌ ΤΙΣ 08:00 ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΩΣ ΤΙΣ 12:00. ΔΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 09:30 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ. (Επί της Βας. Σοφίας 15)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η κυβέρνηση της ΝΔ με fust track διαδικασίες προχωρά την ερχόμενη Πέμπτη 5 του Μάρτη στη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου που αφορά τους ΟΤΑ με τον τίτλο «Στρατηγική αναπτυξιακή προοπτική των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ρύθμιση ζητημάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις».
Πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που κινείται στην ίδια κατεύθυνση των ρυθμίσεων του Καποδίστρια, του Καλλικράτη και του Κλεισθένη όπου γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές προκειμένου να εκχωρηθούν στους ιδιώτες αρμοδιότητες των τεχνικών υπηρεσιών αλλά και των υπηρεσιών δόμησης. Αντί να προχωρήσουν σε μαζικές προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού μετονομάζουν τις παλιές αναπτυξιακούς εταιρείες σε αναπτυξιακούς οργανισμούς και αυτό το ονομάζουν  ως νέο και καινοτόμο.   
Παράλληλα μέσα από το νομοσχέδιο  και συγκεκριμένα με το άρθρο 76 αυξάνει τα έτη για μετάταξη, για τους εργαζόμενους της 3Κ από τα 2 χρόνια στα 7 χρόνια. Ακόμα μια φορά οι εργαζόμενοι στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και συγκεκριμένα στη καθαριότητα εισπράττουν την αναλγησία και την απαξίωση της κυβέρνησης που έρχεται να δημιουργήσει εργαζόμενους πολλαπλών ταχυτήτων.
Ενώ όσο αφορά το Βοήθεια στο Σπίτι αντί να προχωρήσει στη πρόσληψη και άλλου προσωπικού έρχεται με το άρ. 70 και φορτώνει τους συναδέλφους με παράλληλα καθήκοντα συναφή με το κλάδο τους.
Συνάδελφοι και η σημερινή κυβέρνηση πατώντας στα χνάρια της προηγούμενης υλοποιεί με συνέπεια και συνέχεια τις κατευθύνσεις της ευρωπαϊκής ένωσης αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Όλοι τους θέλουν να ξεκάνουν ότι δικαιώματα και κατακτήσεις έχουν απομείνει μέχρι και σήμερα στους εργαζόμενους. Απέναντι σε αυτή τη κατάσταση οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να μείνουν απαθής, θα πρέπει να σκεφτούν, να βγάλουν συμπεράσματα, να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συνταχθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, που θα μπαίνει μπροστά, θα διεκδικεί, θα βάζει εμπόδια στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων, της ευρωπαϊκής ένωσης και της πλειοψηφίας των δημάρχων, που θα βάζει  μπροστά τις δικές μας ανάγκες.
Απαιτούμε:
·         Μαζικές προσλήψεις όλων των ειδικοτήτων και στελέχωση των Τεχνικών Υπηρεσιών με μόνιμο προσωπικό, επιστημονικό και άλλο.
·         Εξασφάλιση αναγκαίου και σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων (ώστε να καλύπτονται όλες οι προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη εργασία
·         Καμία εκχώρηση αρμοδιοτήτων στον ιδιωτικό τομέα.
·         Να αποσυρθεί το άρθρο 76 από σ/ν του υπουργείου εσωτερικών.
·         Να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος από όσους έχουν ήδη ορκιστεί, τοποθετηθεί και εργάζονται στους δήμους με βάση τους πρώτους πίνακες και δεν περιλαμβάνονται στους νέους, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και την τοποθέτηση όσων έγινε δεκτή η ένσταση και περιλαμβάνονται στους νέους πίνακες. Ανάλογη ρύθμιση να καλύψει τυχόν νέες αναθεωρήσεις των πινάκων του διαγωνισμού στο μέλλον.
·         Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους που με τους πρώτους οριστικούς πίνακες προσλήφθηκαν σε ένα Δήμο και με τους νέους οριστικούς πίνακες βρέθηκαν σε άλλον, να επιλέξουν σε ποιον Δήμο θα εργαστούν.
·        
Οι τυχόν κενές θέσεις που θα υπάρξουν σε Δήμους, να καλυφθούν από επιλαχόντες της Προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ»

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ