29 Νοε 2019

ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΠΕΤΡΕΨΑΝ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΕΔΣΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΦΥΛΗΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ Ο.Τ.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ για άλλη μια φορά μαζί με φορείς της Δυτικής Αττικής πραγματοποίησαν μαζική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΣΔΝΑ. Με την αποφασιστική στάση όλων επιτεύχθηκε η αναβολή της συνεδρίασης που θα έβαζε ταφόπλακα στο μέλλον των κατοίκων της περιοχής της Δυτικής Αττικής.
Για ακόμα μια φορά έξω από τα γραφεία του ΕΣΔΝΑ μας υποδέχθηκαν αστυνομικές δυνάμεις, ενώ τη στιγμή που αντιπροσωπεία απαίτησε να ανέβει στην αίθουσα που θα συνεδρίασε η διοίκηση του ΕΣΔΝΑ ο αστυνομικός διευθυντής απείλησε με συλλήψεις και προσαγωγές.
Όμως η αποφασιστικότητα, η δυναμικότητα των παραβρισκόμενων ήταν η απάντηση μας. Δεν τους πέρασε ούτε  αυτή τη φορά. Αντιπροσωπεία ανέβηκε στα γραφεία και απαιτήσαμε να αναβληθούν οι συνεδριάσεις αυτές. Επίσης κάναμε γνωστό ότι όποτε και να συνεδριάσουν, ότι ώρα και να συνεδριάσουν, όπου και να συνεδριάσουν, δεν θα τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Δεν θα τους περάσει!!!
Παλεύουμε:
Ø Να παρθεί πίσω η απόφαση για δημιουργία νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή! Να κλείσει τώρα ο ΧΥΤΑ Φυλής. Να αποκατασταθούν ο χώρος και η ευρύτερη περιοχή, να μετεγκατασταθεί σε ασφαλή θέση ο αποτεφρωτήρας, να εκπονηθεί ολοκληρωμένη επιδημιολογική μελέτη χωρίς καθυστερήσεις. Να απαγορευθεί κάθε νέα δραστηριότητα διαχείρισης αποβλήτων στην ευρύτερη περιοχή.
Ø ΟΧΙ στο νέο έγκλημα για δημιουργία ΧΥΤΑ στο Γραμματικό που από κάθε άποψη είναι ακατάλληλος χώρος, ένα σχέδιο παράλογο τόσο από οικονομική όσο και από περιβαλλοντική πλευρά. Καμία σκέψη για δημιουργία ΧΥΤΑ - ΧΥΤΥ στα λατομεία της Αττικής Μουσαμά, Μελετάνι, ΤΙΤΑΝ, Σταμέλου και Κυριακού που θα αποτελέσει περιβαλλοντικό έγκλημα με πολλές επιπτώσεις.
Ø Καθορισμός κριτηρίων καταλληλόλητας για την κατανομή των εγκαταστάσεων επεξεργασίας και των χώρων τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. Να γίνει με βάση τις σημερινές επιστημονικές και τεχνολογικές δυνατότητες, την ικανότητα της κάθε υποψήφιας περιοχής, με προτεραιότητα την προστασία της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος.
Ø Να μπει τέρμα στην ιδιωτικοποίηση της λειτουργίας του συνόλου σχεδόν των εγκαταστάσεων του ΕΣΔΝΑ. Όχι στην εμπορευματοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και σε κάθε μορφή ιδιωτικοποίησης που συνεπάγεται αυτή. Καμία σκέψη για καύση των απορριμμάτων. Όχι στη μετατόπιση των βαρών στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων μέσα από τα ανταποδοτικά τέλη και με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Να πληρώσει το κεφάλαιο με πρόσθετη φορολογία.
Ø Να διασφαλιστούν απόλυτα όλοι οι εργαζόμενοι χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, Να τηρούνται και να επεκταθούν τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και προστασίας του περιβάλλοντος.





Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ