9 Οκτ 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΝΕΟΛΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΤΡΟΥΜΑΝ.


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η δήθεν «έξοδος από τα μνημόνια» που προπαγανδίζει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, δεν περιέχει ούτε ακόμα και λεκτική απεμπλοκή της χώρας από τα πολεμόχαρα σχέδια των «διαβολικά» καλών φίλων της. Η χώρα μας και με την σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ μετατρέπεται σε πολεμικό ορμητήριο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, εμπλεκόμενη ακόμα βαθύτερα σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.
Πόλεμοι που αποτελούν την ρίζα του μεταναστευτικού - προσφυγικού προβλήματος, που έχουν εγκλωβιστεί σε άθλιες συνθήκες, όπως στη Μόρια Λέσβου, χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους.  Η κυβέρνηση από την μια δίνει γη και ύδωρ στους ιμπεριαλιστές για να δολοφονούν λαούς και από την άλλη χτυπά με βία και μίσος το νεολαιίστικο κίνημα, κάνοντας ακόμα και συλλήψεις.
Στις 10 Οκτώβρη με κατασκευασμένο κατηγορητήριο, ραβασάκι από την πρεσβεία των ΗΠΑ θα πραγματοποιηθεί η εξ’ αναβολής δίκη των νεολαίων αγωνιστών που διώκονται για την συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις στο Άγαλμα του μακελάρη Τρούμαν ενάντια στους βομβαρδισμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ στη Συρία, κατά παραγγελία της Πρεσβείας των ΗΠΑ και του πρέσβη που μπαινοβγαίνει καθημερινά στα Υπουργεία.
Αν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θεωρεί «δικαίωμα της» να υπερασπίζεται μακελάρηδες και δολοφόνους λαών, είναι δική μας ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να υπερασπιζόμαστε αγωνιστές και ειδικά νεολαίους που φοβούνται όλα αυτά που θα γίνουν για αυτούς χωρίς αυτούς.
Όσο θα στήνουν δίκες και διώξεις, τόσο θα δυναμώνει η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα της εργατικής τάξης, της νέας γενιάς.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους να δώσουν μαχητική απάντηση με την παρουσία τους στα Δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων στις 10 Οκτώβρη στις 9π.μ. στο κτίριο 7.

Απαιτούμε:
Να αποσυρθούν τώρα όλες οι κατηγορίες εναντίον των διωκόμενων φοιτητών.




Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ