30 Ιουν 2018

Όλες και όλοι στη συγκέντρωση των εργαζομένων από όλη την Ελλάδα την Τρίτη 3 Ιούλη στις 12.30 στο υπουργείο Εσωτερικών! Στάση Εργασίας του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ από τις 12 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας!


ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!


Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι το τέλος της βάρδιας και καλεί όλους τους εργαζόμενους σε συγκέντρωση στις 12:30 μπροστά στο Υπουργείο Εσωτερικών όπου θα συμμετέχουν και εργαζόμενοι από όλη την Ελλάδα.
Η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποτελειώνει χιλιάδες εργαζόμενους  στην καθαριότητα, οδηγώντας τους στην ανεργία. Την ώρα που οι απολύσεις γενικεύονται η κυβέρνηση αδιαφορεί και αρνείται να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την μετατροπή των συμβάσεων τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου.
Η εξέλιξη αυτή απειλεί να αφήσει τις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων μέσα στο καλοκαίρι χωρίς προσωπικό για την αποκομιδή των σκουπιδιών, ανοίγοντας τον δρόμο για την περαιτέρω εντατικοποίηση της εργασίας, που ήδη βρίσκεται στο κόκκινο, όπως μαρτυρούν οι δεκάδες νεκροί και εκατοντάδες σακατεμένοι εργάτες από εργατικά ατυχήματα στα αμαξοστάσια, και οδηγώντας τελικά στην ιδιωτικοποίηση της υπηρεσίας. Η ίδια κατάσταση επικρατεί και στους παιδικούς σταθμούς όπου οι συμβασιούχοι είναι στον αέρα καθώς παιδικοί σταθμοί κλείνουν, στο πράσινο όπου με τον Κλεισθένη μετατρέπεται σε ανταποδοτική υπηρεσία, στον ηλεκτροφωτισμό που εκχωρείται πακέτο σε ιδιώτες η αντικατάσταση και συντήρησή του, στο βοήθεια στο σπίτι και στα κέντρα ημερήσιας φροντίδας ηλικιωμένων που χιλιάδες συμβασιούχοι είναι στον αέρα. Ανάλογες είναι οι εξελίξεις με τους εργαζόμενους με ελαστικές σχέσεις εργασίας και στην Υγεία και την Παιδεία (επικουρικοί γιατροί, αναπληρωτές και όχι μόνο).
Αυτή είναι η «δίκαιη ανάπτυξη» μετά την έξοδο από τα μνημόνια, αυτές είναι οι μεταρρυθμίσεις της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ που υλοποιεί και οραματίζεται η κυβέρνηση. Τσακισμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, εργασία λάστιχο και μισθοί πείνας, ιδιωτικοποιήσεις παντού για τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, από το αντίτιμο που θα πληρώνουν εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα.
Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές μόνη λύση είναι η οργάνωση του αγώνα για μόνιμη και σταθερή δουλειά, ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις. Αγώνας που μας αφορά όλους τους εργαζόμενους στους δήμους. Αυτήν την Τρίτη δίνουμε όλοι μαζί μαχητική απάντηση στις απολύσεις τη κυβέρνησης! Διεκδικούμε την άμεση μετατροπή των συμβάσεων όλων των συναδέλφων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου!