28 Ιαν 2016

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ.ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 10:00 ΣΤΗΝ ΠΑΛΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Συνάδελφοι/σσες Να ορθώσουμε τείχος μπροστά στη νέα λεηλασία που μας ετοιμάζουν. Το κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα δεν είναι εμπόρευμα για να έχει κόστος.
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ  Ο ΝΟΜΟΣ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
Να δώσουμε δυναμική απάντηση στα κοράκια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ που με θράσος έρχονται να παρουσιάσουν τη νέα λεηλασία των δικαιωμάτων μας σαν δικαιοσύνη και ισότητα για το ασφαλιστικό.
Να μην πάει ώρα χαμένη μέχρι την απεργία στους χώρους δουλειάς παντού να σημάνει γενικός ξεσηκωμός. Να μην τους αφήσουμε να πάρουν ανάσα, Κάθε μέρα, κάθε στιγμή να μας βλέπουν μπροστά τους όλοι στους δρόμους.
 Να τους χαλάσουμε τους σχεδιασμούς τους η κοινωνική ασφάλιση κατακτήθηκε ύστερα από μεγάλους αγώνες και αίμα. Στόχος τους ήταν και είναι να απαλλάξουν την εργοδοσία και το κράτος από τη μεγαλύτερη κατάκτηση που είχε πετύχει η εργατική τάξη την κοινωνική ασφάλιση. Αυτό επιδίωκαν όλα τα χρόνια οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αυτό επιδίωκαν και τα προηγούμενα αντιασφαλιστικά νομοσχέδια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ , αυτό επιδιώκει και η σημερινή πρόταση νόμου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ που όχι μόνο δεν καταργεί τους προηγούμενους νόμους αλλά πατάει επάνω τους, αυτή την απαίτηση είχαν και έχουν οι μεγαλοβιομήχανοι, οι εφοπλιστές  το μεγάλο κεφάλαιο.
Συνάδελφοι/σσες δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια εφησυχασμού. Η νέα πρόταση για το ασφαλιστικό αποτελεί σφαγείο για εμάς και τα παιδιά μας. Μόνοι τους ομολογούν ότι πρόκειται για έγκλημα στη κοινωνική ασφάλιση. Και εμείς δεν πρέπει να τους αφήσουμε να το υλοποιήσουν.
Πάνω στις 11 προηγούμενες μειώσεις των συντάξεων και των 2 επιπλέον που έφερε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το καλοκαίρι, σχεδιάζουν νέες δραστικές μειώσεις σε όλους τους συνταξιούχους, διαλύουν τις επικουρικές, τσακίζουν με νέα εισοδηματικά κριτήρια το ΕΚΑΣ μέχρι την οριστική κατάργηση του, μειώνουν τις αναπηρικές. Χτυπούν ενιαία όλους τους εργαζόμενους, νυν και μελλοντικούς συνταξιούχους, τη νεολαία! Πρόκειται για έγκλημα διάρκειας που θα αφήσει βαθιές πληγές στη ζωή της εργατικής-λαϊκής οικογένειας αν δεν αποκρουστεί. Ενιαία κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ από τη σκοπιά των συμφερόντων του κεφαλαίου σφάζουν στο γόνατο την ασφάλιση μας.
Μπορούμε να τους σταματήσουμε! Μπορούμε να νικήσουμε!
Να σημάνει παντού ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές να μην περάσει το έγκλημα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ  - Κεφαλαίου στην κοινωνική ασφάλιση.
-    Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική.
-    Σταθερή δουλειά με δικαιώματα με αυξήσεις στους μισθούς – συντάξεις
-    Υγεία αποκλειστικά δημόσια – δωρεάν
Η κοινωνική ασφάλιση είναι δικαίωμα για όλο το λαό, είναι η ζωή μας!
Το αποτέλεσμα του αγώνα θα κριθεί από την μαζική συμμετοχή στην απεργία, στη συγκέντρωση από την συνολική αγωνιστική στάση που θα κρατήσει ο καθένας μας . πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας το κάθε σωματείο ο κάθε εργαζόμενος. Η απεργία στις 4 Φλεβάρη μπορεί να γίνει μεγάλη παρακαταθήκη για την άνοδο του εργατικού λαϊκού κινήματος, την κοινωνική συμμαχία, να ανοίξει νέους δρόμους στην πάλη του λαού. Όλοι έχουμε ευθύνη για την επιτυχία της και την κλιμάκωση του αγώνα. Θα κριθούμε από τις μελλοντικές γενιές για τη στάση μας σε τέτοιες στιγμές, είναι χρέος μας να δώσουμε αυτόν τον αγώνα μέχρι τέλους.

Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ καλεί όλους τους εργαζόμενους, τα σωματεία των δήμων σε γενικό ξεσηκωμό. Να μην πάει ώρα χαμένη  στην οργάνωση της απεργιακής απάντησης στις 4 του Φλεβάρη. Να νεκρώσουν τα αμαξοστάσια και τα δημαρχεία. Να μην αφήσουμε να περάσει ο νέος σφαγιασμός της κοινωνικής ασφάλισης.
Να δυναμώσουμε τους αγώνες μας. Να μην τους αφήσουμε να διαλύσουν τη ζωή μας. Στις 4 του Φλεβάρη να κλείσουν τα αμαξοστάσια, τα δημαρχεία και όλοι οι χώροι δουλειάς. Όλοι στην πλατεία Ομονοίας στις 10:30. Προσυγκέντρωση του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ 10:00 στη πλατεία Κάνιγγος. 

                             

                                            Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ