13 Μαρ 2014

Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 17 Μάρτη 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών

Όλοι στην 48ωρη  απεργία την Τετάρτη 19 & Πέμπτη 20 Μάρτη.
Όλοι στην παράσταση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 17 Μάρτη 1 το μεσημέρι στο Υπουργείο Εσωτερικών

Η κυβέρνηση ήδη έχει θέση σε διαθεσιμότητα 2234 σχολικούς φύλακες από τον Ιούλη και σήμερα μονό λίγες μέρες από το τέλος της διαθεσιμότητας όλοι σχεδόν οι εργαζόμενοι σχολικοί φυλακές παραμένουν μετέωροι με την απόλυση να είναι  προ των πυλών.
Συνάδελφοι Σχολικοί Φύλακες
Χρειάζεται ανατροπή αυτής της πολιτικής που μας θέλει φτηνούς, μισοάνεργους ή μισοεργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, που προχωρά για την κάλυψη των αναγκών σε προσλήψεις εργαζομένων μέσα από τα πεντάμηνα προγράμματα της κοινωφελούς εργασίας (προσλήψεις 1.050 επιστατών για τη φύλαξη των δημοσίων σχολείων), των 490 και 427 ευρώ μισθό.
Απέναντι σε αυτή την κατάσταση μια λύση υπάρχει: Ο καθημερινός αγώνας, η πίστη στο δίκιο μας για να μην περάσουν τα σχέδια τους. Ο αγώνας μας δεν αφορά μονό τους σχολικούς φύλακες αφορά την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους μαθητές, τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς. 
Να ανατρέψουμε, να βάλουμε εμπόδια στα σχέδια τους για τις χιλιάδες απολύσεις. Καμία απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων .
Οφείλουμε να φωνάξουμε σε όλους αυτούς που μας καταστρέφουν τη ζωή οδηγώντας μας στην ανέχεια, θέτοντας  τη ζωή μας σε κίνδυνο και καταργώντας το σύνολο των εργασιακών μας δικαιωμάτων ότι θα στήσουμε μπλόκο με κάθε τρόπο στα σχέδια τους.
·        Να σταματήσουν όλες οι διαθεσιμότητες και οι απολύσεις
·        Να επανατοποθετηθούν όλοι οι σχολικοί φύλακες στα σχολεία.
·        Να μην εκχωρηθεί η αρμοδιότητα της φύλαξης των δημόσιων σχολείων σε ιδιωτικές ή άλλες «κοινωνικοσυνεταιριστικές» εταιρείες. Όχι στην επιχειρηματική δράση των ΟΤΑ.
·        Όχι στα πεντάμηνα Προγράμματα που μας θέλουν σύγχρονους σκλάβους.
·         Να αναγνωριστεί ασφαλιστικάσυνταξιοδοτικά η προϋπηρεσία που είχαν οι σχολικοί φύλακες (πέντε περίπου χρόνια με συμβάσεις).
ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΣΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΕΡΓΟΣ


Η  Επιτροπή σχολικών φυλακών  του Συνδικάτου